Valokuva Forum Box (c) Annette Arlander, Jaakko Kahilaniemi, Saku Soukka

Annette Arlander, Jaakko Kahilaniemi, Saku Soukka

Ruoholahdenranta 3 a, 00180 Helsinki
Forum Box

Annette Arlander: Kohtaamisia kuusten ja koivujen kanssa, Jaakko Kahilaniemi: Human Interest Stories, Saku Soukka: Scope

Annette Arlander: Kohtaamisia kuusten ja koivujen kanssa, Jaakko Kahilaniemi: Human Interest Stories, Saku Soukka: Scope

Annette Arlander: Kohtaamisia kuusten ja koivujen kanssa 

Näyttelyssä esillä olevat videoteokset on kuvattu huhtikuussa 2019 Old Tjikko nimisen 9950 vuotta vanhan kuusen kanssa Fulufjället vaaralla Taalainmaalla sekä muutamien kuusten ja koivujen kanssa syyskuussa 2020 Mustarinda -residenssissä Paljakkavaaralla Kainuussa. Pääosa teoksista on toteutettu osana Suomen Kulttuurirahaston tukemaa hanketta Kohtaamisia huomattavien ja huomaamattomien puiden kanssa. Nimi viittaa Thomas Pakenhamin valokuvakirjaan Meetings with Remarkable Trees (1996) ja hanke muodostaa sille eräänlaisen vastavoiman, kyseenalaistaessaan mikä on huomattavaa tai huomion arvoista ja mikä huomaamatonta. Mediumina ei tässä ole valokuva, vaan esitykset videokameralle ja äänitetty puhe.

Nimi viittaa Thomas Pakenhamin valokuvakirjaan Meetings with Remarkable Trees (1996) ja hanke muodostaa sille eräänlaisen vastavoiman, kyseenalaistaessaan mikä on huomattavaa tai huomion arvoista ja mikä huomaamatonta. Mediumina ei tässä ole valokuva, vaan esitykset videokameralle ja äänitetty puhe.

Jaakko Kahilaniemi: Human Interest Stories 

"Meillä on tapana ajatella, että oma aikakautemme on historiaa tarkasteltaessa erityinen, uutta luova ja todellisuutta paremmin ymmärtävä. Uusi aikakausi tuo uusia tieteellisiä läpimurtoja ja käsityksemme ihmisestä ja luonnosta muuttuu ratkaisevasti. Yhteistä menneille aikakausille on ollut se, että ihminen on nähty ylivertaisena niin biologian kuin filosofian näkökulmasta."

Saku Soukka: Scope 

Scope-näyttely koostuu valokuvapohjaisista teoksista, readymade-pohjaisesta installoinnista sekä videoesseestä.

Kokonaisuuden nimikkoteos videoessee Scope (2020) koostuu ohjelmoiduista valokuvista, tekstistä ja musiikista. Teoksen alkupuolella "minä" ja "sinä" yhdistyvät, jonka jälkeen ihmismieli tuntuu olevan jokseenkin häilyvässä tilassa. Hän lentelee impulsiivisesti eri maihin ja harhailee itsensäkin yllättäen, suorittaa erilaisia toimia ja ajatuksia sekä vastaanottaa ja lähettää erilaisia viestejä.

Forum Box

11.2.-6.3.2022 ti-su klo 12-17

Vapaa pääsy