Valokuva Galleria Sculptor (c) Aukusti Heinonen

Antti-Ville Reinikainen: Mestari

Eteläranta 12, 00130 Helsinki
Galleria Sculptor

Antti-Ville Reinikaisen taidenäyttely on esillä huhtikuussa Galleria Sculptorissa.

Antti-Ville Reinikaisen taidenäyttely on esillä huhtikuussa Galleria Sculptorissa.

 ”Näyttelyni koostuu kymmenentuhannen piirroksen pohjalta toteutetuista teoksista. Alullepanijana kokonaisuudelle on ollut näyttelyn nimiteos Mestari, joka on vajaan kahden vuoden aikana toteutettu massiivinen ideakokoelma. 

Muistan kuulleeni jostain, että tullakseen mestariksi pitää asiaa toistaa kymmenentuhatta kertaa. Kyse oli todennäköisesti alun perin karatesta. Puutiaisaivokuumeen kourissa kesällä 2020 sain päähäni ryhtyä toteuttamaan toiston ajatusta tekemällä teosideoita. Tekisin joka päivä kaksikymmentä ideaa, kunnes kymmenentuhannen lukema tulee täyteen. Tulisiko minusta sitten ”ideoiden mestari”? 

Mestari-teoksessa romanttisesta taiteilijakuvastosta tuttu myyttisen inspiraation hakeminen on muuttunut kurinalaiseksi suorittamiseksi. Ideoimiseen loin selkeät säännöt: 20 numeroitua ideaa päivässä, ajan käyttö kirjattu, sama kynä ja sama alusta. Pakkosuorittaminen vaati vastapainoksi myös armollisuutta. Annoin itselleni luvan tehdä juuri sellaisia ideoita kuin sattuu syntymään – aivan paskoja ja tylsiäkin. Laatimistani säännöistä huolimatta pyrkimykseni oli ruoskia itsestäni toteutettavissa olevia teosideoita, olosuhteista ja mahdollisesta
inspiraation haaleudesta huolimatta.” 

-Antti-Ville Reinikainen

Galleria Sculptor

1.-24.4.2022 ti-ke & pe klo 12-17, to klo 12-19, la-su klo 12-16

Vapaa pääsy