Asukastilaisuus Kirkonkylänkosken yleissuunnitelmasta

Vantaan ja Helsingin kaupungit aloittivat syksyllä 2021 Kirkonkylänkosken yleissuunnitelman laatimisen. Tule kuulemaan suunnitelmasta verkkotilaisuuteen.

Vantaan ja Helsingin kaupungit aloittivat syksyllä 2021 Kirkonkylänkosken yleissuunnitelman laatimisen. Kirkonkylänkoski sijaitsee Keravanjoessa Helsingin pitäjän kirkonkylän eteläpuolella.

Työn tavoitteena on suunnitella nykyisen 1840-luvulla rakennetun Kirkonkylänkosken padon osittainen purku ja parantaa kalojen sekä pohjaeliöstön nousumahdollisuuksia koskialueella. Kirkonkylänkosken padon purku on osa koko Vantaanjoen ja sen sivuhaarojen olosuhteiden kehittämistä vaelluskaloille paremmin soveltuvaksi. Vesialueen kunnostuksen yhteydessä kehitetään Kirkonkylänkosken ranta-alueiden virkistyskäyttöä ja vaalitaan nykyisiä luontoarvoja.

Tervetuloa kuulemaan suunnittelusta asukastilaisuuteen torstaina 20.1.2022 klo 17.30-19.30 verkossa Teams-sovelluksella. Voit liittyä tilaisuuteen tietokoneella, puhelimella tai tabletilla klikkaamalla liittymislinkkiä bit.ly/kirkonkylankoski .

Tilaisuuden tallenne tulee katsottavaksi kahden viikon ajaksi Vantaan ja Helsingin kaupunkien sivuille.

Lisätietoja: Kirkonkylänkosken padon esiselvitys