Valokuva Bösendorfer 1882 (c) Filippo Zambon, Heikki Tuuli

Bösendorfer 1882: Ofelia

Ritarikatu 3 B A 4, 00170 Helsinki
Studium Catholicum

Bösendorfer 1882 -konserttisarja jatkuu syksyllä 2021 entistäkin intiimimpänä ja kotikonserttimaisena.

Bösendorfer 1882 -konserttisarja jatkuu syksyllä 2021 entistäkin intiimimpänä ja kotikonserttimaisena. Sarjassa jo aiemmin Schumannien liedeillä vaikutuksen tehnyt sopraano Tuuli Lindeberg saapuu uusintavierailulle, pianon ääressä tuttuun tapaan Emil Holmström.

Josephine Langin valtava tuotanto yksinlauluja on hämmästyttävä näyte idearikkaudesta ja mielikuvituksesta. Tekijänsä sanojen mukaan yksittäiset laulut ovat kuin päiväkirjamerkintöjä ja niiden tunneherkkyys ja henkilökohtaisuus ovat käsinkosketeltavia. Richard Straussin Ofelia-lauluissa metelöiviin tehoihin taipuvainen säveltäjä tekee kaikkensa pysähtyäkseen hauraan ilmaisun ääreen. 

Ohjelman muissa teoksissa Shakespearen kuuluisa hahmo seikkailee Robert Schumannin, Johannes Brahmsin ja kansanlaulujen sävelin. Hylkääminen ja särkyminen, mutta myös halu ja toivo ovat aiheina Toivo Kuulan, Jean Sibeliuksen ja Claude Debussyn lauluissa.

Ohjelma:

Richard Strauss: Ophelia-Lieder

Josephine Lang: A selection of songs

Claude Debussy: Trois chansons de Bilitis

lisäksi Robert Schumannin, Johannes Brahmsin, Toivo Kuulan ja Jean Sibeliuksen lauluja.

Studium Catholicum, Angelicum-sali

7.12.2021 klo 18 & 20

Liput 25€ Holvi Shopista tai [email protected], kesto 1 h

Sisäänpääsy koronapassilla, konsertit toteutetaan hyvin pienillä yleisömäärillä kahdesti saman illan aikana, jotta olisi mahdollista ylläpitää turvavälejä. 

Sulje