Valokuva Amos Rex (c) Tuomas Uusheimo

Bill Viola: Inner Journey

Mannerheimintie 22-24, 00100 Helsinki
Amos Rex

Bill Violan yksityisnäyttely järjestetään ensi kertaa Suomessa. Hänen kiehtovat videoprojisoinnit myyttisesti virtaavista vesistä ja loimuavista tulista

Bill Violan yksityisnäyttely järjestetään ensi kertaa Suomessa. Hänen kiehtovat videoprojisoinnit myyttisesti virtaavista vesistä ja loimuavista tulista on esillä Amos Rexin maanalaisissa näyttelytiloissa.

Amerikkalainen Bill Viola (s. 1951) on yksi nykyajan arvostetuimpia video- ja installaatiotaiteilijoita. Viola on tehnyt 45 vuotta kestäneen uransa aikana uraauurtavaa työtä liikkuvan kuvan ja installaatiotaiteen parissa. Hänen teoksensa välittävät väkeviä, vahvoja ja voimakkaita tunteita. Niissä Viola tarkastelee olemassaolon perimmäisiä teemoja: syntymää, elämää ja kuolemaa sekä henkisyyttä.

Bill Viola: Inner Journey esittelee kaksitoista taiteilijan teosta, jotka ovat taiteilijan uran myöhemmältä kaudelta vuosilta 1994–2015, sekä videopelin The Night Journey, joka on valmistunut Bill Viola Studion ja USC Game Innovation Labin yhteistyönä. Näyttelyssä nähdään suurikokoisia, kokonaisvaltaisia virtaavista vesien ja tuliroihun projisointeja, seesteisiä installaatioita veden alla uinuvista ihmisistä sekä väkeviä kuvauksia henkisestä jälleensyntymisestä. Pienemmissä, intiimeissä teoksissa kuvataan tunteita ja ihmismielen sisäistä maailmaa.

Amos Rex

22.9.2021-27.2.2022 ma, ke-pe klo 11–20, la-su klo 11-17

Liput 5-20€, alle 18-v. ilmaiseksi

Sulje