Black Magic Six | Emola-Hatsina String Band – A la Malmi

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

A la Malmi -klubilla vietetään duojen iltaa, kun esiintymässä ovat blueshenkistä punkia soittava Black Magic Six sekä Emola-Hatsina String Band ainutlaatuisine soittimineen.

A la Malmi -klubilla vietetään duojen iltaa, kun esiintymässä ovat blueshenkistä punkia soittava Black Magic Six sekä Emola-Hatsina String Band ainutlaatuisine soittimineen.

Jotkut sanovat Black Magic Sixin kuulostavan Howling Wolfin ja Venomin sekoitukselta, toiset väittävät kuulevansa soundissa vaikutteita The Stoogesilta, Dead Kennedysiltä, Sweetheartilta tai AC/DC:ltä. He ovat kaikki väärässä. bändi kuulostaa Saatanan kieroutuneelta juonelta, Stalinin uruilta ja Kallion susimiehen ulvonnalta – kaikki yhteen miksattuna. Ei armoa.

J-Tan: laulu, kitara
Lew Siffer: rummut, perkussiot

Illan avaa Emola-Hatsina String Band, joka on Esa Kuloniemen ja Antero Mennun muodostama underground-henkinen duo. Yhtye tarjoaa puoliakustista kitarointia ja elektro-noisea ripauksella pohjoisintialaista modaliikkaa.

Instrumentaali-ilmaisuun keskittyvän kokoonpanon agendana on tarjota yhtäältä puoliakustista John Fahey -henkistä avant-kitarointia ja toisaalta elektro-noisea à la Sperm tai Popol Vuh. Oman merkittävän lisänsä yhtyeen sointiin tuo harkiten käytetty pohjoisintialainen modaliikka, joka keskustelee duon käsittelyssä luontevasti läntisten vaikutteiden kanssa.

Emola-Hatsina String Bandin esikois-LP Hobo Sabiens (Karkia Mistika Records) julkaistiin vuonna 2020, ja jatkoa sille saatiin toukokuussa 2022 kiitellyn Saniaisolento -albumin (Rockadillo Records) merkeissä.

Esa Kuloniemi: slide-kitara, akustinen kitara, efektoidut antiikkirumpukoneet
Antero Mentu: sitar, efektoitu sähkökitara soitettuna jousella ja ilman