Botanicum - Futuristinen kuvitelma – KATVE [blind spot]

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Nuorille ja aikuisille suunnattu ainutlaatuinen nykytanssiteos.

Nuorille ja aikuisille suunnattu ainutlaatuinen nykytanssiteos.

KATVE [blind spot] ryhmän nuorille suunnattu kasviaiheinen BOTANICUM - nykytanssiteos saa ensi-iltansa 1.10.2021 Malmitalossa, Helsingissä.

Botanicum on kuvitteellinen paikka, jossa absurdit hahmot, ihmiskasvit, elävät. Heillä on jalat, jotka kulkevat maan päällä sekä juuret, jotka liikkuvat hitaasti ja tunnustellen syvälle maan pimeyteen. He puhuvat ihmisten kieltä ja lukevat kasvien värähtelyä. He kulkevat keskuudessamme – alla kuuman kuun, alla kylmän auringon.

Botanicum – nykytanssiteoksen teema ihmisen ja luonnon suhteesta on ajankohtainen ja moneen suuntaan aukeava. Teos kääntää katseemme ja koko kehomme kohti kasvikuntaa – hiljaisia, paikallisia ja usein myös pitkäikäisempiä kumppaneitamme kohti. Ihmiskeho inspiroituu kasvien tavasta olla maailmassa, niiden rikkaasta visuaalisuudesta, moninaisuudesta ja hakeutumisesta kohti valoa ja juurten pimeyttä. Botanicum -teos liikkuu kasvin ja ihmisen todellisuuksien välillä ja vie katsojan myyttiseen paikkaan, eräänlaiseen välitilaan – ihmiskasvien todellisuuteen.

Teoksen kohdeyleisöä ovat yli 12-vuotiaat nuoret ja aikuiset.

Koreografia ja tanssi: Tanja Illukka, Heidi Masalin
Valo- ja videosuunnittelu: Pekka Pitkänen
Äänisuunnittelu: Tuuli Kyttälä
Sävellys: Olli Havu, Tuuli Kyttälä
Pukusuunnittelu: Terttu Torkkola
Pukujen toteutus: Elina Tuomisto
Laatikon suunnittelu ja valmistus: Lotta Esko
Valokuvat: Pasi Orrensalo
Tuotanto: KATVE [blind spot] ja Malmitalo

Teoksen tekemistä ovat tukeneet: Suomen Kulttuurirahasto, Svenska Kulturfonden, Taike, Jenny ja Antti Wihurin Rahasto ja Vantaan Tanssiopisto.

Kesto: 40 min

Sulje