Valokuva Ravi Deepres

Company Wayne McGregor and Random International: Future Self

Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Tanssin talo

Intiimissä teoksessa tanssijat leikkivät seinän heijastamilla omakuvillaan, jotka sulautuvat yhdeksi valoilmiöksi.

Tanssijat ovat läsnä kymmenen minuuttia joka tunti, mutta liike on läsnä koko ajan. Future Self -teokseen kuuluu tuhansia led-valoja sisältävä seinä, jonka valo ottaa ympäröivien ihmishahmojen muodon ja elää hahmojen liikkeiden mukana. Seinä myös tallentaa liikkeen ja antaa sen jatkua tanssijoiden poistuttua. 

Valoinstallaation on luonut tunnettu nykytaideryhmä Random International. Teoksen musiikista puolestaan vastaa Max Richter, yksi kysytyimpiä nykysäveltäjiä. Yhtä maineikas nimi on tanssijoiden liikkeiden takana: Wayne McGregor toimii koreografina myös Royal Ballet -tanssiseurueelle ja ABBAn paluulle. 

Tanssin talon Pannuhallissa pyörivä Future Self todistaa, ettei McGregor innostu vain spektaakkeleista. Intiimissä teoksessa tanssijat leikkivät seinän heijastamilla omakuvillaan, jotka sulautuvat yhdeksi valoilmiöksi. Kun tanssijat tulevat esiin seinän takaa, liike jatkuu installaatiosta iholle.

Lisätiedot:

Future Self on 60 minuuttia kestävä installaatio. Paikalle voi saapua milloin vain 15.30–20.30 välillä. Company Wayne McGregorin tanssijat osallistuvat jokaiseen esitykseen n. 10 minuutin ajan klo 15.30, 16.30, 17.30, 18.30 ja 19.30. Muun ajan teos on koettavissa itsenäisesti ja muiden osallistujien kesken.

Teokseen on vapaa pääsy millä tahansa Juhlaviikkojen 2022 lipulla.

Vapaa pääsy kaikille Taiteiden yönä 18.8.2022.