Valokuva Pixelache (c) Soko Hwang

Contacts: 20 vuotta Pixelachea

Mannerheiminaukio 2, 00100 Helsinki
Kiasma-teatteri

Contacts on nykykulttuurissa tärkeitä sosiokulttuurisia kysymyksiä käsittelevä, kansallisrajat ylittävä symposiumi

Contacts on nykykulttuurissa tärkeitä sosiokulttuurisia kysymyksiä käsittelevä, kansallisrajat ylittävä symposiumi, joka avaa julkisen tilan kriittiselle dialogille yhteisöllisestä selviytymisestä ja yhteiselosta. Symposiumi tarjoaa sarjan esitelmiä, elokuvanäytöksiä ja avoimen sanan päätösistunnon.

Yhteydet, kuten kokoontuminen, kohtaaminen ja jakaminen, ovat perustavanlaatuisia elämänmuotoja. Transversaalinen solidaarisuus, keskinäinen riippuvuus ja tuki ovat mahdollisia taktiikoita rakenteellisen sorron, kuten rasismin, luokkasyrjinnän, nationalismin, autoritaarisuuden ja patriarkaatin, paljastamiseksi ja vastustamiseksi.

Tämä symposium on osa kulttuuriyhdistys Pixelachen 20-vuotisen taipaleen reflektointia ja juhlintaa. Kuluneiden kahden vuosikymmenen aikana Pixelache on laajentunut digitaalisista alakulttuureista mukaansatempaaviin, osallistaviin alustoihin, tee-se-itsestä yhdessä tekemiseen. Pixelache on aktivoitunut ja luonut alati laajenevan post-kansallisen yhteisön sekä taiteilijoiden, suunnittelijoiden, kulttuurituottajien, ajattelijoiden ja aktivistien verkoston.

 

Kiasma-teatteri

3.12.2022 klo 10-17.30

 

Vapaa pääsy, liput: https://www.eventbrite.fi/e/contacts-symposium-20-years-of-pixelache-tickets-472496468657