Día de Muertos – Koko perheen pyhäinpäivä

Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
Kanneltalo

Tapahtuma on siirtynyt koronavirustilanteesta johtuen järjestettäväksi 31.10.2021.

Tapahtuma on siirtynyt koronavirustilanteesta johtuen järjestettäväksi 31.10.2021.

Meksikolaista kuolleiden päivän, Día de Muertosin, värikästä ja yhteisöllistä perinnettä juhlitaan samaan aikaan kuin Suomessa pyhäinpäivää. Tule tutustumaan Día de Muertos -juhlaan liittyviin koristeisiin sekä perinteiseen värikkääseen alttariin. Seinämaalaustaideteoksessa voit jättää pienen muiston kuolleelle läheisellesi. Voit pukeutua Día de Muertos -teeman hengessä, juhlissa on myös kasvomaalaaja! Työpajoissa tehdään mm. kukkapantoja ja koristellaan pääkallokeksejä. Työpajojen kielinä ovat suomi, ruotsi, englanti, espanja ja italia.

klo 12.30-14.15 Coco

Salaperäisen tapahtumaketjun seurauksena Miguel päätyy värikkääseen Kuolleiden maahan, missä hän tapaa vastustamattoman veijarin nimeltä Hector. Yhdessä he lähtevät huikeaan seikkailuun selvittämään todellista tarinaa Miguelin suvusta.

Ikäraja K7

klo 14.30-15.30 Hän oli siinä - Markku Siltalan keskusteluluento

Millaisia ovat kokemukset kuolleen läsnäolosta ja yhteydenotoista? Mitä ne merkitsevät niitä kokeneille? Mikä vaikutus kokemuksilla on kokijoiden käsityksiin elämästä ja kuolemasta?

Teologian tohtori ja psykoterapeutti Markku Siltala esittelee väitöskirjaansa pohjautuvaa tietokirjaa Hän oli siinä - kokemus yhteydestä kuoleman jälkeen (S&S, 2019). Yleisökeskustelua moderoi uskontotieteilijä ja kaupunkitaiteilija Lauri Jäntti Ars Moriendi -verkostosta.

klo 18-22 Nuorten Halloween-tapahtuma

Nuorten suunnittelema Halloween-tapahtuma järjestetään Kannelmäen nuorisotalolla.

Sulje