Día de Muertos – Perinteinen meksikolainen alttari

Annankatu 30, 00100 Helsinki
Annantalo

Tervetuloa tutustumaan värikkääseen meksikolaisen Día de Muertosin, kuolleiden päivän perinteeseen!

Tervetuloa tutustumaan värikkääseen meksikolaisen Día de Muertosin, kuolleiden päivän perinteeseen!

Perinteisesti 1.–2. marraskuuta vietetään kuolleiden päivää, joka on osa Unescon aineetonta maailmanperintöä. Silloin meksikolaiset ja keskiamerikkalaiset perheet pystyttävät näyttäviä alttareita edesmenneiden rakkaidensa muistoksi. Kaikki perheenjäsenet osallistuvat muistotilaisuuteen esimerkiksi tuomalla rakkaita esineitä, ruokaa ja juomaa alttarille, sillä sielujen uskotaan palaavan vierailemaan kuolleiden maailmasta.

Kulttuurikeskus Ninho pystyttää Annantalon 2. kerroksen galleriaan perinteisen Día de Muertos -alttarin. Taideteoksen osaksi voi jättää pienen muiston edesmenneestä läheisestä.

29. lokakuuta järjestetään perhepäivä, joka tarjoaa ohjelmaa perheille. Ohjelma sopii kaikenikäisille sisältäen muun muassa opastettuja vierailuja, lastenkirjamessut ja "Koristele oma herra Lopez Calaca" -työpajan. Voit myös tulla pukeutuneena Día de Muertos -teeman hengessä!

Näyttelyä ovat olleet tuottamassa Kulttuurikeskus Ninho ja Taiteen edistämiskeskus TAIKE yhteistyössä Meksikon suurlähetystön ja Selkokulttuuri ry:n kanssa.

Ikäsuositus: kaikenikäisille
Kieli: englanti, espanja, suomi
Paikka: pohjoinen lasigalleria

Sulje