Valokuva Galleria Kookos (c) Deng Jianjin

Deng Jianjin: Sitruunahormonit

Runeberginkatu 17, 00100 Helsinki
Galleria Kookos

Kiinan nykytaiteen kirkkaimpiin tähtiin kuuluvan Deng Jianjinin teoksia on esillä kolmatta kertaa Galleria Kookoksessa, nyt hänen soolonäyttelyssään

Kiinan nykytaiteen kirkkaimpiin tähtiin kuuluvan Deng Jianjinin teoksia on esillä kolmatta kertaa Galleria Kookoksessa, nyt hänen soolonäyttelyssään Sitruunahormonit. Näyttely esittelee Deng Jianjinin teoksia ajalta 2000-2021, mukana öljyvärimaalauksia ja serigrafiateoksia.

Sitruunahormonit-näyttelyn teokset nostavat esille erityisesti lähihistorian aikana tapahtuneita muutoksia ja niiden seurauksia koko kulttuurille, sekä siinä kasvaneille ja eläville ihmisille. 

Deng JianJinin taiteen kuvakielessä sukupuolten rooleilla tai niiden välisillä jännitteillä on ilmaisussa erityisen keskeinen osa. Tapahtumilla on usein vakiohahmot, jotka tarjoavat samaistumisen mahdollisuuden. Teosten tapahtumamaailma saa katsojan peilaamaan asioita, joita ei aina edes uskaltaisi kohdata. Deng Jianjin nostaa rohkeasti esiin rajujakin yhteyksiä ja hämmentää vaikutusta pehmeällä värimaailmalla, joka joko etäännyttää tai osin alleviivaa vahvaa kerrontaa.

Sitruunahormonit on kiinnostava näyttelykokonaisuus, jossa riittää pohdittavaa Deng Jianjinin virtuoosimaisen osaamisen ohella.

Galleria Kookos

21.-30.12.2021

Vapaa pääsy, avoinna sopimuksen mukaan hls ( a ) galleriakookos.fi 

Edellytetään maskin käyttöä

Sulje