Valokuva Media 10 Ltd

Design Helsinki 2022

Design Helsinki -festivaali herättää Helsingin henkiin loppukesän auringon alla, ja tarjoaa kiinnostavaa ohjelmaa ympäri kaupunkia.

Design Helsinki -festivaali herättää Helsingin henkiin loppukesän auringon alla, ja tarjoaa kiinnostavaa ohjelmaa ympäri kaupunkia. 

Kaduille rakentuu mukaansatempaavia installaatioita, Kasarmitorille rakentuu kansainvälinen paviljonki, jonka kuratoitu näyttely esittelee haluttuja brändejä ja uusimpia tuotteita, herkulliset ruoka- ja juomakumppanit tarjoavat erilaisia alennuksia ja tarjouksia, kun taas ajankohtainen keskusteluohjelma Designmuseossa tuo esiin alan ajankohtaisimpia kysymyksiä. 

Tapahtuman keskeisenä paikkana on Kasarmintorille rakennettava kansainvälinen design-paviljonki. Historiallisten rakennusten ympäröimä Kasarmitori on valittu tapahtumapaikaksi sen arkkitehtonisen merkityksensä vuoksi. 1650 neliömetrin kokoisesta paviljongista vierailijat löytävät skandinaavisten ja kansainvälisten sisustusalan huonekaluja, valaisimia, pintoja, 

Showroomit kaupungin keskustassa toivottavat arkkitehdit, suunnittelijat, jälleenmyyjät ja yleisön tervetulleeksi kokemaan suomalaisen ja kansainvälisen muotoilun parhaat puolet. Näyttelytilat tarjoavat inspiroivaa ohjelmaa kuten keskusteluja, työpajoja, tuotelanseerauksia ja paljon muuta. Kävijä voi tutustua ikonisten ja klassisten kansainvälisten brändien näyttelytiloihin kuten Carl Hansen, Norman Copenhagen ja Kvadrat, joita täydentävät suomalaiset Marimekko, Skanno ja monet muut. Showroomeissa esitellään huonekaluja, valaisimia, teknisiä ratkaisuja ja huippulaadukkaita materiaaleja. 

Ajankohtaisia aiheita käsittelevä ”Talks”-ohjelma toteutetaan yhteistyössä Designmuseon kanssa. Livetapahtuma “Design in Conversation” lupaa syvällistä vuoropuhelua vakiintuneiden ja uusien suunnittelukykyjen sekä alan toimijoiden kesken. Entisessä Brobergska Samskolanin koulurakennuksessa Kaartinkaupungissa sijaitseva Designmuseo on yhteistyössä tapahtuman kanssa kuratoimassa auditorioonsa ohjelman, johon kuuluu yleisölle ilmaisia tilaisuuksia. Museoon tuodaan myös designstudio Formafantasma-näyttely. 

Helsinki

24.-25.8.2022