Valokuva Designmuseo / Iittala

Digitaalinen designilta: Iittala - Kaleidoskooppi

Maaliskuun Designillassa saadaan ensikurkistus uuteen Iittala - Kaleidoscope -näyttelyyn.

Maaliskuun Designillassa saadaan ensikurkistus uuteen Iittala - Kaleidoscope -näyttelyyn. Luvassa on ensimmäinen etäopastus näyttelyyn ja illan ohjelmassa nähdään myös video, jolla näyttelyn kuraatoineet Florencia Colombo ja Ville Kokkonen esittelevät näyttelystä tekemiään poimintoja.

Designmuseo on kutsunut arkkitehti Florencia Colombon ja teollisen muotoilija Ville Kokkosen kuratoimaan ja suunnittelemaan näyttelyn Iittalan 140-vuotisesta historiasta. Suunnittelijat ovat käyttäneet materiaalina Designmuseon kattavaa Iittala-kokoelmaa, joka koostuu yli kymmenestä tuhannesta Iittalan esineestä sekä laajasta arkisto- ja kuvamateriaalista. Näyttelymateriaalia täydentävät lainat yksityisistä ja julkista kokoelmista.

Iittala on tuttu kaikille suomalaisille ja se on kansainvälisesti arvostettu tuotemerkki. Sen historia on kuitenkin monisyinen tarina, joka heijastelee muotoilukehityksen lisäksi Suomen historiaa ja maan rakentumista moderniksi hyvinvointivaltioksi. Samaan aikaan Iittala on ollut tärkeä osa kansainvälisen muotoilun kehitystä.

Tuotemerkki vaalii ja edustaa pohjoismaista elämäntyyliä: edistyksellisyyttä, kestävyyttä ja funktionaalista estetiikkaa. Mikä alkoi lasitehtaasta vuonna 1881, ilmenee tänä päivänä kokoelmana ajattomia esineitä, jotka löytyvät monen suomalaisen kodista.

Internet
30.3.2021 klo 17-18.30

Sulje