Diorama – Liikkeellä marraskuussa -nykytanssifestivaali

Norjalainen koreografi Ingri Fiksdal muodostaa marraskuisesta Hietarannan uimarannasta paikan tunnin mittaiselle ulkoilmarituaalille.

Norjalainen koreografi Ingri Fiksdal muodostaa marraskuisesta Hietarannan uimarannasta paikan tunnin mittaiselle ulkoilmarituaalille.

Fiksdal rajaa ja luo omintakeisia näkymiä luonnonmaisemiin ja urbaaneihin kaupunkimaisemiin eri paikoissa ja konteksteissa.

Diorama käsittelee ajan kulumista, maiseman hitaita muutoksia ja skenografiaa inhimillisen ja ei-inhimillisen ekologisena praktiikkana. Teoksen musiikin ovat säveltäneet norjalainen säveltäjä Jenny Hval ja noise-artisti Lasse Marhaug. Äänimaailma vaihtelee teollisuusjyskeestä maisemaan katoaviin kuiskauksiin.

Ingri Midgard Fiksdal on norjalainen koreografi. Vuonna 2019 hän väitteli tohtoriksi Oslon valtiollisesta taideakatemiasta, ja hänen taiteellinen väitöstutkimuksensa “Affective Choreographies” käsitti kuusi esitystä ja kolme kirjaa. Tutkimus affekteista on viime vuosina vienyt Fiksdalin näkökulmien ja etuoikeuksien diskursseihin. Hän työstää parhaillaan projekteja, jotka käsittelevät post-antroposentrismin ja dekolonialismin leikkauspistettä feminismin näkökulmasta. Fiksdalia kiinnostaa käytännön ja teorian linkittyminen siten, ettei kumpikaan näistä jää toissijaiseksi.

Konsepti & koreografia: Ingri Fiksdal
Musiikki: Jenny Hval and Lasse Marhaug
Puvustus ja lavastus: Fredrik Floen
Tanssijat: Rannei Grenne, Louis Schou-Hansen, Harald Beharie
Paikalliset tanssijat: Sibelius-lukion opiskelijoita
Tuottajat: Nicole Schuchardt and Eva Grainger
Tuotanto: Ingri Fiksdal

Esitys on osa kansainvälistä nykytanssifestivaalia Liikkeellä marraskuussa, joka järjestetään 4.-14.11.2021.

Lipunmyynnin tapahtumaan järjestää Lippu.fi - lipunmyynti alkaa pian!

Sulje