Valokuva DocPoint

DocPoint -dokumenttielokuvafestivaali 2022

Suomen suurin dokumenttielokuvafestivaali DocPoint järjestetään Helsingissä 21. kerran 31.1.–6.2.2022.

 Suomen suurin dokumenttielokuvafestivaali DocPoint järjestetään valtakunnallisena verkkofestivaalina 31.1.–6.2.2022. 

DocPoint tuo jälleen monipuolisen kattauksen kotimaisia ja kansainvälisiä dokumenttihelmiä katsottaville koko Suomessa! Festivaalin ohjelmistossa on tänä vuonna yhteensä 63 elokuvaa. Kotimaisessa ohjelmistossa on tarjolla 13 odotettua pitkää ensi-iltaa. Kansainvälinen ohjelmisto sisältää muun muassa elokuvat Ascension, Faya Dayi, President ja Writing with Fire, jotka kilpailevat parhaan dokumenttielokuvan Oscarista.

Kaikki kotimaisen ja kansainvälisen sarjan pitkät elokuvat ovat Suomen ensi-iltoja. Valtaosa elokuvista ei tule nähtäville Suomessa muualla kuin DocPointissa. Lisäksi ohjelmistoon sisältyy Pirjo Honkasalon retrospektiivi, joka käsittää neljä mestarillista dokumenttielokuvaa.

DocPointin kahdessa kilpasarjassa palkitaan paras kotimainen dokumenttielokuva ja paras kansainvälinen dokumenttielokuva.

DocPoint alkaa 29.1. klo 17 maksuttomalla ulkoilmatapahtumalla Kansalaistorilla, jossa esitetään maksuton ulkoilmanäytös uutuuselokuvasta Armotonta menoa - hoivatyön lauluja. Susanna Helken ohjaamassa mustan huumorin sävyttämässä elokuvassa hoiva-alan naiset laulavat Anna-Mari Kähärän sävelin arkisista, absurdeista ja raadollisistakin kokemuksistaan.

Internet

31.1.-6.2.2022

Sulje