Drag Kids – Kulttuurikaappi-festarit

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Drag Kids on intiimi tutkimusmatka neljän eri puolilla maailmaa asuvan lapsi-drag-queenin kanssa.

Drag Kids on intiimi tutkimusmatka neljän eri puolilla maailmaa asuvan lapsi-drag-queenin kanssa.

Jason on 11-vuotias drag queen keskellä Yhdysvaltojen Raamattuvyöhykettä. 9-vuotias Nemis, eli Queen Lactatia, kertoo olevasta ”diivoin diiva, jonka tulet koskaan tapaamaan”. 11-vuotias Bracken raivaa omaa tietänsä miesvaltaisessa dragin maailmassa ja 8-vuotias Stephan torjuu kiusaajia alter-egonsa Laddy GaGan avulla.

Stephan, Jason, Bracken ja Nemis eivät ole koskaan tavanneet, mutta heitä yhdistää jaettu intohimo dragia kohtaan, ja he ovat pian tapaamassa toisensa ensimmäistä kertaa esittääkseen Lady Gagan ”Born This Wayn” maailmankuulun Montreal Pride Festivaalin lavalla. Valmistautuessaan isoa esiintymistä varten, jokainen heistä tulee kasvotusten omien ainutlaatuisten haasteidensa kanssa kuin myös vaikeuksien, jotka he kaikki jakavat: syvien eristäytyneisyyden tunteiden (harvat ovat kohdanneet toisen ”drag kidin” aiemmin) ja pyrkimyksen vallata oman paikkansa rajakulttuurin rajamailla.

Kesto: 80 min
2019 / Kanada

Elokuva on osa Kulttuurikaappi-festareiden ohjelmistoa. Kulttuurikaappi-festareilla sukelletaan tämän päivän viriiliin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kulttuuriin ja räväytetään kaappien ovet sepposen selälleen! Neljän festaripäivän aikana Malmitalossa on tarjolla mainio kattaus kaikkea leffoista drag-esityksiin!