Dream Timeless & Anemelo – Etno – Folk Station

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Klubi-illoissa kansanmusiikki kohtaa modernit ilmaisukeinot. Keikalla kuullaan kaikuja Amerikan alkuperäiskansoilta ja Kreikasta.

Klubi-illoissa kansanmusiikki kohtaa modernit ilmaisukeinot. Keikalla kuullaan kaikuja Amerikan alkuperäiskansoilta ja Kreikasta.

Dream Timeless

Ambient-maailmanmusiikki-coctail ilmentää ainutlaatuisesti kahden kulttuurin rikkaita piirteitä: länsimaisen taidesellomusiikin soundit yhdistyvät ikiaikaiseen intiaanien musiikkikulttuuriin.

Heini Mielosen säveltämän musiikin pohjana toimii hänen sellolle säveltämänsä monikerroksinen lämmin soundikerrostuma maustettuna erilaisilla sähköisillä efekteillä ja live-esiintymissä looper-tekniikalla.

Yovan Nagwetchin mystinen intiaanikulttuurin soundi intiaanimusiikkiin kuuluvine soittimineen verhoutuu sellon tummiin soundeihin ja kutsuu sinut matkalle.

Säveltäjä ja sellisti: Heini Mielonen
Säveltäjä ja muusikko: Yovan Nagwetchin yhtye

Anemelo

Anemelo on rebetikoa ja kreikkalaista urbaania kansanmusiikkia soittava helsinkiläinen kvartetti, joka tutkii musiikinlajille ominaisten rytmien ja melodioiden kirjoa.

Rebetiko on kreikkalaista lauluun ja tanssiin suoraan linkittyvää musiikillista ja kulttuurista ilmaisua, joka levisi alun perin ala- ja työväenluokkaan kuuluvien kaupunkilaisten keskuudessa 1900-luvun alkupuolella. Sitä esitetään julkisesti, ja esiintyjät osallistavat yleisöä esitykseen. Rebetiko-kappaleet sisältävät korvaamattoman arvokkaita viittauksia tietynlaiseen elämäntapaan liittyviin tapoihin, käytäntöihin ja perinteisiin, mutta rebetiko on ennen kaikkea elävä musiikkiperinne, jolla on vahva symbolinen, ideologinen ja taiteellinen luonne.

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi kokemaan menneen aikakauden hengen ja raa’an ja välittömän energian sekä lähtemään musiikkimatkalle, joka vie sinut Cafe Amanista Yhdysvalloissa ja Istanbulissa tehtyihin äänitteisiin ja aina Ateenan, Pireuksen ja Thessalonikin kapeille kaduille asti.

Chrysa Panagiotopoulou: laulu, baglama
Evangelos Velentzas Bouzouki: tzouras, laulu
Murat Ermutlu: perkussiot, laulu
Vasileios Katopodis: kitara, laulu

Etno – Folk Station on klubisarja, joka kutsuu kuulijan matkalle ajassa taaksepäin. Klubilla esi-isien perinteinen musiikki rikastuu monipuolisilla ja nykyaikaisilla ilmaisukeinoilla.

EFS-klubi-illat:
18.9. Dream Timeless & Anemelo
16.10. Wabanag & Marjo Smolander – Cosmologies
20.11. Nagwetch – Little Sun & Something like Home
11.12. Wabanag & Riina Hosio & J-P Piirainen – Vakaa yhteys / Stable Connection

Kesto 2 t + väliaika
Ikäsuositus 15 v ylöspäin
Kieli: suomi, englanti ja kreikka

Sulje