E1T1 – Each One Teach One – Nuorten työpaja- ja esityskokonaisuus koululuokille

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Each One Teach One on nuorille suunnattu, monitaiteellinen hiphop-projekti, jossa pohditaan mm. tanssin, graffitin ja musiikin keinoin, miten kommunikoimme ja jaamme tunteitamme.

Each One Teach One on nuorille suunnattu, monitaiteellinen hiphop-projekti, jossa pohditaan mm. tanssin, graffitin ja musiikin keinoin, miten kommunikoimme ja jaamme tunteitamme.

Each One Teach One -projektissa on kaksi osaa; nuorten työpajat ja esitys.

Torstai 29.9. Stoa, aula, aukio
9-10:30 Työpajat
10:30-12:00 Työpajat
Lounas
13-14:30 Työpajat

Perjantai 30.9. Stoa, aula, aukio
10-12:00 Rakennetaan esitys yhdessä
12-14:00 Tauko (esityksen valmistelu)
14:00-14:30 Esitys

Työpajat sisältävät tanssia, musisointia ja graffitia. Työpajoilla tutustutaan taidemuotoihin ja tehtäviin, joista esitys rakentuu. Tanssityöpajoilla harjoitellaan esityksessä käytettäviä tanssitehtäviä, graffitityöpajoilla päästään suunnittelemaan esityksessä toteutuvaa teosta, ja työpajalaiset voivat mahdollisesti olla mukana sitä tekemässä. Työpajoihin osallistuneet pääsevät siis halutessaan esittämään tuotoksiaan osana esitystä. Työpajoihin saa osallistua myös vaikkei näyttämölle halua itse mukaan.

Each One Teach One -esitys on paikkakohtainen teos. Esitys rakentuu useasta kohtauksesta, jotka sijoittuvat tilassa eri paikkoihin. Yleisö seuraa esiintyjiä ja liikuteltavaa äänilähdettä sen mukaan, kuin paikka vaihtuu.

Työryhmä:
Julian Owusu, Jon Gredmark, Sebastian Kurtén, Liana Vahtiala, Pontus Linder, Sanna Hoang ja Sami Elovaara.

Joskus meillä on ajatuksia ja tunteita, joita on vaikea pukea sanoiksi. Ja joskus tuntuu, että meillä on niin paljon sanottavaa, että kaikki vain vuotaa yli. Kaikilla on tunteita, kaikilla on ajatuksia ja kaikilla on kieli. Mutta mitä tapahtuu, jos ei ole tunnekieltä? Jos ei ole sanoja sille mitä haluaa sanoa?

Onneksi taide on olemassa. Se on universaali kieli. Hiphop ja sen sisältämät taiteenlajit ovat olleet monelle tapa jakaa tunteitaan ja ajatuksiaan. E1T1 on lyhenne sanonnalle Each One Teach One. Se kuvaa sitä, kuinka jokaisella ihmisellä on annettavaa ja samaan aikaan opittavaa muusta yhteisöstään. Yhdessä oppimisen avain on nimenomaan yhteinen kieli, olipa se mikä vain.

E1T1 – Each One Teach One on osa Nomads Festival 2022 -ohjelmistoa.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: [email protected]

Sulje