Valokuva Suomen Kansallisteatteri (c) Valtteri Raekallio

Elämän koulu

Puutarhakatu 1, 00100 Helsinki
Kaisaniemen ala-asteen koulu

Kansallisteatterin tuottama Elämän koulu on monitaiteellinen, aikuisyleisölle suunnattu teos, joka pohjautuu Antti Röngän vuonna 2019 julkaistuun romaaniin

Kansallisteatterin tuottama Elämän koulu on monitaiteellinen, aikuisyleisölle suunnattu teos, joka pohjautuu Antti Röngän vuonna 2019 julkaistuun romaaniin Jalat ilmassa. Esitys ja romaani käsittelevät koulukiusaamista ja sen jälkiä, joita kiusattu kantaa pitkälle aikuisuuteen.

Nykytanssi- ja teatteriesityksen, konsertin ja kuunnelman välimaastoon sijoittuvassa immersiivisessä esityksessä nähdään ammattitanssijoita ja ilmaisutaidon lukion opiskelijoita sekä kuullaan Igor Stravinskyn Kevätuhrin 1. osa kahden nuoren pianistin soittamana. 

Kaisaniemen ala-asteella toteutettavan esityksen myötä koulurakennus muuttuu muistojen ja nykyhetken, lapsuuden ja aikuisuuden, toden ja esityksen monikerrokselliseksi labyrintiksi. Joukon, yksilön ja kiusaamisen dynamiikka avautuu niin uhrin kuin kiusaajan, osallistujan ja sivustakatsojankin näkökulmista. Esitys tuo näkyväksi ne jäljet ja muistot, joita nuo kokemukset mieleen ja kehoon jättävät, tarjoten mahdollisuuden niiden yhteiseen kohtaamiseen ja käsittelyyn.

Ohjaus ja dramaturgia Valtteri Raekallio

Kaisaniemen ala-aste

Esitykset 9.2.-15.3.2022, kansallisteatteri.fi

Esitys on suunnattu aikuisille, eikä sovellu lapsiyleisölle, suositusikäraja 13 vuotta

Liput 32€ Kansallisteatterista ja Lippupisteestä, kesto 1 h (ei väliaikaa)

Sulje