Valokuva Galleria Pirkko-Liisa Topelius (c) Elisa Rovamo

Elisa Rovamo: Piilopaikka

Hietalahdenranta 17, 00180 Helsinki
Galleria Pirkko-Liisa Topelius

Elisa Rovamon näyttely on esillä Galleria Pirkko-Liisa Topeliuksella kesällä.

Elisa Rovamon näyttely on esillä Galleria Pirkko-Liisa Topeliuksella kesällä.

"Työhuoneellani on ollut tungosta. Pandemian aikana se oli kuin piilopaikka, jossa maalausten hahmot pitivät minulle seuraa – ja ilman turvavälejä.

Poimin eri medioista ihmishahmoja, joilla on kiinnostava kehon kieli. Annan hahmoille uuden identiteetin. Asettelen niitä kuin näyttämölle: hetkiksi, tilanteiksi, pysäytetyksi pantomiimiksi.Monissa maalauksissa hahmo on yksin, toisinaan kaksin,

mutta aina keho ilmaisee ja kertoo sanattoman tarinan.

Maalaukseni tutkivat tunne-elämän ja mielen jännitteitä ja pohtivat mitä tapahtuu ihmisen mielessä yksinäisyydessä ja kohtaamisissa. Ne voivat tarjota samaistumisen mahdollisuuksia aikana, jolloin psyyke ja ihmissuhteet ovat monin tavoin koetuksella."

Elisa Rovamo

Elisa Rovamo on opiskellut taidehistoriaa Helsingin Yliopistossa. Hänellä on loppututkinto Taideteollisesta Korkeakoulusta (nyk. Aalto-yliopisto) sekä opintoja Vapaassa Taidekoulussa.

Rovamo maalaa aiheenaan ihmishahmo, joka usein on esittävän ja abstraktin rajoille pelkistetty.

Hänen maalauksensa ovat emotionaalisesti ja psykologisesti latautuneita, ne voivat heijastella katsojan kokemuksia ja piilossa olevia, tiedostamattomiakin tunteita.

Rovamolla on ollut vuodesta 2002 alkaen parikymmentä yksityisnäyttelyä ja hän on osallistunut kymmeniin yhteisnäyttelyihin. Elisa Rovamo on Taidemaalariliiton ja Helsingin Taiteilijaseuran jäsen.

Galleria Pirkko-Liisa Topelius

17.5.-5.6.2022 ti, to & pe klo 11-17, ke klo 11-18, la-su klo 12-16

Vapaa pääsy

Sulje