Valokuva Galerie Anhava / Jussi Tiainen

EMERGING 2021: Emma Jääskeläinen, Emma Luukkala, Olle Norås, Joel Slotte

Fredrikinkatu 43, 00120 Helsinki
Galerie Anhava

Galerie Anhava jatkaa perinteeksi muodostunutta näyttelysarjaa, joka esittelee nuoria taiteilijoita.

Galerie Anhava jatkaa perinteeksi muodostunutta näyttelysarjaa, joka esittelee nuoria taiteilijoita. EMERGING 2021 on jatkoa vuosina 2011, 2013 ja 2018 järjestetyille nuorten taiteilijoiden kutsunäyttelyille. Nyt aukeava näyttely esittelee kolmen suomalaisen ja yhden ruotsalaisen kuvataiteilijan maalauksia ja veistoksia.

Emma Jääskeläinen (s. 1988) muokkaa kiveä sen antamilla ehdoilla ja etsii impulsseja materiaalista. Teosten tekemisen lähtökohtina toimivat keho, kosketus, sensitiivisyys ja välittäminen. Samoin kuin veistosten pintaan jää jälkiä sen työstämisestä, on Jääskeläinen miettinyt omia jälkiään, historiaansa.

Emma Luukkala (s. 1992) poimii maalaustensa aiheet arjesta. Pöydälle unohtuneet kynä, kampa, muistilehtiö, pyyhekumi, avaimet, kuitti ja kuminauha korostavat pienuuden tärkeyttä. Yksityiskohdat, joita emme aina huomaa ympärillämme, luotsaavat meitä läpi menetysten ja onnistumisten.

Olle Noråsin (s. 1982) guassimaalaukset pitävät sisällään lukuisia yksityiskohtia ja hohkaavat elämää. Mielikuvat matkaavat tuliperäiseen maaperään. Norås kontrolloi maalaustensa yksityiskohtia herkkävaistoisella otteella. Aiheeseensa luontoon hän suhtautuu hyvin kunnioittavasti.

Joel Slotten (s. 1987) uusissa maalauksissa vuodenajat jakautuvat kesän ja talven kesken. Maalatessaan Slotte tutkii esimerkiksi miltä tietyn asian toteuttaminen tuntuu iholla tiettynä vuodenaikana. Teokset tarjoilevat vihjeitä katsojalle ja hakevat tarkoituksellisesti tasapainoa uskottavan ja epäuskottavan välillä.

Galerie Anhava
15.4.–9.5.2021
Ti-pe klo 11-17, la-su klo 12-16

Vapaa pääsy

Sulje