Valokuva Café Barock (c) Jari Flinck

Ensemble Gamut!: Lapsed caick laolacatt

Pengerkatu 11, 00530 Helsinki
Kalliosali

"Lapsed caick laolacatt!" -ohjelmistossa Ensemble Gamut! sukeltaa tutkimaan ja tulkitsemaan varhaisimpia Suomen alueelta löytyneitä nuottilähteitä

"Lapsed caick laolacatt!" -ohjelmistossa Ensemble Gamut! sukeltaa tutkimaan ja tulkitsemaan varhaisimpia Suomen alueelta löytyneitä nuottilähteitä ja kansansävelmiä. 

Lapsed caick laolacatt! -ohjelmakokonaisuudessa tarkastellaan varhaisinta Suomen alueella säilynyttä musiikkia, kirjallisia nuottilähteitä Pyhän Henrikin riimioficiumista, Naantalin birgittalaissisarten laulukirjasta “Cantus Sororum”, Turun katedraalikoulun toimesta kootusta Piae Cantiones -kokoelmasta, sekä kuulonvaraisena perinteenä kulkeneista vanhoista runosävelmistä, joita Suomessa kerättiin ahkerasti talteen kansallisromantiikan syntyvuosina.

Kuten varhaisissa riimiofficiumeissa, kansanlauluissa ja kansanperinteessä melodioita lainataan ja sekoitellaan, tekstejä muokataan ja vaihdetaan ja varioidaan kulloiseenkin tarkoitukseen sopivaksi, myös Ensemble Gamut! jatkaa tätä perinnettä kokoamalla yhteen, varhaiset kirjalliset lähteet, Suomen alueelta kerätyt ruonosävemät ja kansanrunot. 

Aino Peltomaa, laulu, keskiajan harppu, perkussiot, elektroniikka

Ilkka Heinonen, jouhikko, alttojouhikko, elektroniikka

Juho Myllylä, nokkahuilut, elektroniikka

Kalliosali

14.3.2022 klo 19

Liput 10/15€ Holvi Shopista, kesto 1 h 30 min