Valokuva ©Agit-Cirk

ESSE

Esittävän taiteen kesäjuhla kaupungin sykkeessä ja luonnon syleilyssä

Ensimmäinen ESSE -kesäjuhla järjestetään Helsingin Seurasaaressa la 31.7.2021 klo 10:00-21:00. ESSE -kesäjuhla tarjoaa kaikille avoimen ja
maksuttoman esittävän taiteen kokemuksen lähellä luontoa; metsissä, kallioilla ja rannoilla. Kesäjuhlilla yleisö pääsee nauttimaan sirkuksesta, tanssista, runoudesta ja musiikista Seurasaaren uniikissa ympäristössä, joka on toiminut myös innoituksena saaressa nähtäville esityksille.

Taiteilijat ovat oman alansa huipputekijöitä ja yleisö näkee heiltä uutta, ainutlaatuista ja ainutkertaista paikkaan sidottua ja luontoa kunnioittavaa taidetta. Tapahtuma alkaa kevyemmällä iloisella ohjelmalla, joka on suunnattu koko perheelle. Iltapäivästä eteenpäin tarjolla on aikuisemmalle katsojakunnalle suunnattua poikkitaiteellista ohjelmaa.

Koko perheen ohjelmistossa nähdään muun muassa nykysirkusryhmä Blind Gut Companyn teos Kuin Kala Puussa. Seurasaaren poluilla voi myös tervehtiä puujalkahahmoja tai koristaa kasvonsa kesäjuhlien kasvomaalauspisteellä.

Myöhemmin päivällä esiintyy nykysirkusryhmä Agit-Cirkin taiteilijoita, jouhikkotaiteilija Pekko Käppi, tanssijat Jukka Tarvainen ja Elina Häyrynen,
sekä muita esittävän taiteen ammattilaisia. Kesäjuhlat huipentuvat La Orquestra de Fin del Mundon konserttiin Seurasaaren Juhlakentällä.

Ohjelmistoon on jätetty tyhjiä hetkiä, jolloin ihmisillä on aikaa kohdata, ja olla. ESSE sana on latinaa ja tarkoittaa juuri sitä, olemista. Vapaina hetkinä voi rauhoittua syömään omia eväitä tai pulahtaa virkistävässä merivedessä.

Kesäjuhla sitoutuu järjestelyissään noudattamaan mahdollisia AVIn ja THLn määryksiä ja suosituksia koronapandemian osalta, jotta osallistujille voidaan taata turvallinen tapahtuma. Tapahtumapaikkojen esteettömyys on myös pyritty
huomioimaan mahdollisimman hyvin.

 

Sulje