Fantasiankutojat

Aleksanterinkatu 14-18, 00170 Helsinki
Helsingin kaupunginmuseo

Fantasiankutojat on elävä installaatio, joka johdattelee museon näyttelyyn Horot – Seksityöntekijöiden puheenvuoro.

Installaatio kutsuu jo museon ovelta esiintyjien ja katsojan yhteiseen mielikuvitusmaailmaan tarkastelemaan yhtä seksityön tärkeintä elementtiä: fantasioiden luomista. Teoksessa esiintyjät seksityön eri kentiltä luovat pehmeän, pastellinsävyisen mielikuvitusmaailman, joka johdattaa katsojan nousemaan arjen yläpuolelle ja raapaisemaan seksityön hohdokasta pintaa.

Teos toistuu jatkuvasti illan aikana klo 17–22.

“Seksityön suhde fantasiaan on osittain niiden mahdollistaminen. Jokainen kaipaa ripauksen fantasiaa ja koen, että se usein jopa helpottaa ihmisiä normi arjen kiireistä irtautumaan.”

“Me luomme fantasiamaailman ja yritämme olla katoamatta siihen itse – elämme siitä, astelemme sen rajoilla ja yritämme selvitä tästä helvetistä muuttamalla itsemme kuviksi taivaasta.”

“Osa mun ammattitaitoa on muuntautua fantasiaksi. Ja siitä fantasiasta mä teen tuotteen, jota myyn.”

Esiintyjät: Tara Atrox, Luna Blades, Endia Jade, Camilla Rantanen

Taiteellinen tuotanto: Luna Blades

Tapahtuma on osa 7 museon elämyskierrosta 23.11. Ilta on täynnä tanssia, teatteria, runoja ja musiikkia. Avoimet ovet klo 17-22 Designmuseossa, Hakasalmen huvilassa, HAM Helsingin taidemuseossa, Helsingin kaupunginmuseossa, Luonnontieteellisessä museossa, Sinebrychoffin taidemuseossa ja Helsingin Taidehallissa. 

Sulje