Valokuva Suomen valotaiteen seura FLASH ry

Flash3 - Valo ja kuolema

Suomenlinna, 00190 Helsinki
Suomenlinnan merilinnoitus

FLASH3 – Valo ja kuolema on järjestyksessään kolmas valotaidetta monipuolisesti esittelevä pääsymaksuton biennaali

FLASH3 – Valo ja kuolema on järjestyksessään kolmas valotaidetta monipuolisesti esittelevä pääsymaksuton biennaali, joka järjestetään 30 vuotta UNESCO-maailmanperintökohteena juhlavuottaan viettävässä Suomenlinnassa marraskuun kahdella ensimmäisellä̈ viikolla vuonna 2021.

Vuoden 2021 teemana on valo ja kuolema. Kuolema liittyy paitsi ihmisyyteen ja inhimillisiin maailmankatsomuksiin, myös erilaisiin kiertokulkuihin ja muodonmuutoksiin, kuten hajoamiseen, ruostumiseen ja eroosioon. Valo ja pimeys liittyvät sekä metaforisesti että konkreettisesti kuolemaan. Sekä kuolema että syntymä ovat transsendentaalisen luonteensa myötä olleet osana lukuisissa myyteissä ja taruissa, mutta teema korostuu myös nykypäivässä: maailma on tällä hetkellä ihmiskunnan historian suurimmassa mullistuksessa.

Teema mahdollistaa monenlaista ilmaisua ja tarkoituksena on esitellä valotaiteen monimuotoisuutta sekä tekniikan että taiteellisen ajattelun osalta.

Näyttelytiloina toimivat ulkotilat Suomenlinnassa sekä neljä historiallista rakennusta, jotka eivät yleensä ole auki yleisölle: Karsserisiipi, Kiväärigalleria, Hyvän omantunnon linnakkeen holvistot ja Levyhalli. Vahvaluonteiset tilat ovat vahvasti osa niihin rakentuvia teoksia, ja tilalähtöisyys onkin yksi näyttelyn erityispiirteistä.

Näyttelyyn on valittu 16 teosta avoimella haulla ja kutsumenettelyllä. Mukana on sekä aiemmin valmistuneita että biennaalia varten tehtyjä teoksia. Biennaalin ovat kuratoineet Alexander Salvesen (s. 1990) ja Jere Suontausta (s. 1994).

Suomenlinna

4.-14.11.2021 klo 17-21

(poikkeuksena avajaispäivä to 4.11., jolloin auki klo 17-22 ja Viaporin Kekri -tapahtumapäivä la 6.11. klo 15-22)

Vapaa pääsy

Sulje