Flyygelikuu: Liisa Smolander

Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki
Vuotalo

Maaliskuun Flyygelikuussa kuullaan mm. Ravelin kaunis ja synkkä, pianistisesta haastavuudestaankin tunnettu kolmiosainen Gaspard de la nuit.

Maaliskuun Flyygelikuussa kuullaan mm. Ravelin kaunis ja synkkä, pianistisesta haastavuudestaankin tunnettu kolmiosainen Gaspard de la nuit.

Teoksessa seikkailevat kuolevaisia vedenalaiseen maailmaansa kutsuva vedenneito sekä pahantahtoinen peikko. Pianosävellys perustuu Aloysius Bertrandin samannimiseen runokokoelmaan.

Ohjelma:

1. W. A. Mozart: Sonaatti D-duuri K. 576
I Allegro
II Adagio
III Allegretto

2. J. S. Bach: Preludi ja fuuga f-molli DWK I

3. M. Ravel: Gaspard de la nuit
I Ondine
II Le Gibet
III Scarbo

Kesto: 45 min.

Liisa Smolander (s. 2001) aloitti pianonsoiton Oulun Konservatoriossa 5-vuotiaana Samuli Seppäsen ja myöhemmin Eeva Havulehdon johdolla. Tällä hetkellä Liisa opiskelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Antti Hotin ja Tuija Hakkilan johdolla. Hän oli mukana Nuorten Pianoakatemiassa vuosina 2013-2020. Liisa on osallistunut useille mestarikursseille opettajinaan mm. Matti Raekallio, Hie-Yon Choi, Claudio Martínez-Mehner, Aquiles Delle Vigne ja Robert Levin.

Liisa on palkittu Leevi Madetoja -pianokilpailussa (2012, 2015, 2018), Steinway Piano Festival -pianokilpailussa (2016) sekä Helsinki Lied -kilpailussa (2018) parinsa Lotta Pylkkään kanssa. Liisan opintoja ovat tukeneet Pro Musica -säätiö ja Sibelius-Akatemian tukisäätiö.

Liisa on esiintynyt useilla paikkakunnilla Suomessa ja ulkomailla. Viime vuosilta mainittakoon konserttisarja Espanjassa (2017) sekä esiintyminen solistina Festivo-orkesterissa (2015), Camerata Vihti -orkesterissa (2019) ja Helsinki Concordiassa (2019). Liisa on myös konsertoinut Oulunsalo soi! -festivaaleilla, Korsholman musiikkijuhlilla, Joensuun musiikkijuhlilla, Mäntän musiikkijuhlilla sekä Virossa, Saksassa ja Portugalissa. Keväällä 2022 Liisa esiintyy Kansallisteatterin Elämän koulu -esityksessä.