Flyygelikuu: Tatu Eskelinen – Skrjabin, Beethoven, Chopin

Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki
Vuotalo

Pysäyttävää pianomusiikkia klassismin ja romantiikan ajalta.

Pysäyttävää pianomusiikkia klassismin ja romantiikan ajalta.

Tatu Eskelisen laaja ohjelmisto ja monipuolinen muusikkous ovat tehneet hänestä kysytyn esiintyjän niin solistina, liedpianistina kuin kamarimuusikkonakin. Eskelinen voitti toisen palkinnon valtakunnallisessa Tampereen pianokilpailussa vuonna 2021, esittäen voittajien konsertissa Beethovenin keisarikonserton Tampere Filharmonian solistina. Aiemmin hänet on palkittu muun muassa Pohjoismaisessa pianokilpailussa Ruotsissa sekä Helmi Vesa -pianokilpailussa.

Eskelinen on soittanut orkestereiden solistina Suomessa, Norjassa ja Venäjällä. Lisäksi hän on esiintynyt soolona, kamarimuusikkona ja liedpianistina muun muassa Belgiassa, Hollannissa, Islannissa, Italiassa, Japanissa ja Unkarissa.

Eskelinen on opiskellut Sibelius-Akatemiassa opettajinaan Erik T. Tawaststjerna, Antti Siirala ja Jussi Siirala. Tärkeää lisäoppia hän on saanut mestarikursseilta opettajinaan lukuisat pianotaiteilijat, joista mainittakoon Akiko Ebi, Janina Fialkowska, Paavali Jumppanen ja Janne Mertanen. Eskelistä ovat tukeneet mm. Pro Musica -säätiö, Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahasto, Taiteen edistämiskeskus sekä Sibelius-Akatemian tukisäätiö.

Ohjelma:

1. A. Skrjabin:
Neljä preludia op. 22

2. L. v. Beethoven:
Sonaatti D-duuri Op. 28 "Pastoraali"
I. Allegro
II. Andante
III. Scherzo: Allegro vivace
IV. Rondo: Allegro ma non troppo

3. F. Chopin:
Nokturno cis-molli op. posth.
Nokturno Des-duuri op. 27 nro 2

Kesto: 45 min