G.Bizet: Carmen suviyössä – OperArte ry | Yleisön toiveesta!

Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
Kanneltalo

Riehakas Carmen, korpraali Joose ja rock-a-billy -tähti Esko Millo tempautuvat intohimojen ja mustasukkaisuuden pyörteeseen, läpi Suomen suviöiden.

Riehakas Carmen, korpraali Joose ja rock-a-billy -tähti Esko Millo tempautuvat intohimojen ja mustasukkaisuuden pyörteeseen, läpi Suomen suviöiden.

OperArte ry tuottaa Kanneltalon konserttisaliin kokoillan oopperan ”G. Bizet: Carmen suviyössä”. Ensimmäiset viisi esitystä oopperaproduktiosta olivat tammikuussa 2019 ja yleisöpalautteen perusteella oopperaesitykset tavoittivat myös runsaasti yleisöä, joille ooppera taiteenlajina ei ollut ennestään tuttua.

Palaute oli erittäin positiivista, ja uusintaesityksiä toivottiin.
Teoksen uusintaensi-ilta on 16.2.2021 ja esityksiä on helmikuun aikana yhteensä kolme.

Carmen suviyössä sijoittuu kesään 1979 miesten hallitsemassa Kekkoslovakiassa, jossa juhannuskokot palavat ja kasettisoittimet huudattavat punkia tai rock-a-billyä ja Village People laulaa Nuorten miesten kristillisestä yhdistyksestä. Riehakas Carmen, korpraali Joose ja rock-a-billy-tähti Esko Millo tempautuvat intohimojen ja mustasukkaisuuden pyörteeseen, läpi suviöiden Kultakiven juhannusjuhlilta aina ratkaisun hetkeen Kotkan Meripäiville. Carmenin usko ihmisen vapauteen ja itsemäärämisoikeuteen on luja ja polttava, niin kuin kaikkien jalat rakoille saava kuuma moottoritie.

Carmen suviyössä on musiikiltaan täysin uskollinen Georges Bizet'n alkuperäiselle sävellykselle ja musiikki esitetään alkuperäiskielellä ranskaksi. Suomeksi esitettävät dialogit ovat tätä teosta varten osittain näyttämöimprovisaation pohjalta kirjoitettuja. Ne kertovat traagista tarinaa toisaalta Joosen lapsuudesta tämän aikuistumisen pyörteisiin, eri alakulttuurien kohtaamisiin ja oman tien valintoihin, toisaalta Carmenin radioaktiivisuuden lailla polttavan intohimon ympärilleen jättämistä palovammoista.

Teoksen ohjaa TeM Juha Pikkarainen. Solistit ovat pääosin helsinkiläisiä free lance -oopperalaulajia. Teoksen musiikinjohdosta vastaa ja pianistina toimii pianotaitelija Tiina Korhonen. Teos tekstitetään suomeksi ja ruotsiksi.

Textning även på svenska.

OperArte ry:n tavoitteena on tarjota mahdollisuuksia kulttuurielämykseen myös niille, joille se muuten olisi vaikeasti ylitettävän kynnyksen takana. Taiteen vaikutus henkiseen hyvinvointiin on tutkimusten mukaan merkittävä.

OHJAUS: Juha Pikkarainen, ohjaaja
Jussi Lankoski, apulaisohjaaja

MUSIIKINJOHTO JA PIANO: Tiina Korhonen

ROOLEISSA:
Carmen Mari Hautaniemi (mezzosopraano)
Raija (Frasquita) Emmi Kaijansinkko (sopraano)
Merja (Mercedes) Viivi Tulkki (sopraano)
Mikaela (Micaëla) Pirjo Leppänen (sopraano)
Joose (Don José) Antti Tolvanen (tenori)
Esko Millo (Escamillo) Aapo Kilpelä (bassobaritoni)
Eki (Remendado) Tuomas Miettola (tenori)
Roke (Dancairo) Vikke Häkkinen (baritoni)
Mortti (Morales) Vikke Häkkinen (baritoni)
Sunila (Zuniga) Aapo Kilpelä (bassobaritoni)
Huilu Arttu Jauhiainen
Kitara Eetu Yrjänä
Valosuunnittelu Mirkka Saari
Puvut, lavasteet Työryhmä
Valokuvat Miikka Pirinen, Oona Söderblom
Tuotanto OperArte ry

KESTO: 3 tuntia, sis. yhden väliajan 25 min

Liput tulevat myyntiin myöhemmin

Sulje