Ghosts On TV & Joensuu 1685 – A la Malmi -klubi

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Marraskuun A la Malmi -klubilla päästään nauttimaan melankolisista kitarasaundeista Ghosts on TV ja Joensuu1685 -kokoonpanojen kanssa.

Marraskuun A la Malmi -klubilla päästään nauttimaan melankolisista kitarasaundeista Ghosts on TV ja Joensuu1685 -kokoonpanojen kanssa.

Joensuu 1685 on Suomen indiepiirien suosikki, joka on ehtinyt julkaista kaksi hehkutettua albumia: Joensuu 1685 (2008) sekä Öb (2020). Näiden levyjen välisen tauon aikana Mikko Joensuu nousi suosioon ylistetyllä Amen-trilogiallaan ja Risto ja Markus Joensuu Siinai-yhtyeellään.

Joensuu 1685 syntyi vuonna 2007, kun Risto Joensuu liittyi veljeksien Markus ja Mikko Joensuun bändiin. ”Meillä oli jo tuolloin melko tarkkarajainen visio musiikista, jota halusimme tehdä ja kuulla.” Tämän vision pohjalta julkaistiin vuonna 2008 22-Pistepirkkojen Asko Keräsen tuottama eponyymi esikoisalbumi, joka teki bändistä ilmiön ja nosti Joensuut indierock-kentän huulille niin Suomessa kuin Euroopassakin. Bändistä kirjoittivat ylistäviä arvioita mediat NME:stä Mojoon ja ihmiset faniintuivat niin kusenhajuisissa kuppiloissa kuin festivaaleilla.

Aikanaan kesken jäänyt Öb julkaistiin vihdoin vuonna 2020, mutta koronan puututtua peliin kiertuesuunnitelmat typistyivät melkoisesti. Nyt Joensuu 1685 on jälleen täällä, ja toukokuussa 2022 julkaistu uusi single Drifting lupailee, ettei bändi ole jäämässä lepäämään laakereillaan.

Illan avaa Ghosts on TV, joka on kaihoisan kolmen kitaran äänivallin, hauraan minimalismin ja hypnoottisen toiston kehdoista ammentava yhtye Helsingistä. GoTV:tä on kuvailtu mm. "Suomessa harvinaiseksi melankoliseksi post-rockiksi" (YleX), "raikkaimmaksi tummasävyiseksi indieksi aikoihin" (Rumba) sekä "jylhästi soivaksi herkkyydeksi" (Soundi).

Bändi siirtyi Soliti Recordsin edustukseen vuonna 2020 julkaistuaan omakustanteena debyyttialbuminsa "I Am Not Dead, I Am 55 Today", joka valittiin Nordic Music Review:n toimesta vuoden parhaaksi pohjoismaiseksi albumiksi. Teos herätti huomiota mm. 30-minuuttisella avauskappaleellaan, joka sitoo ambientin ja junnaavan wall of soundin elementtejä pakahduttavaan kitaramusiikkiin.

Kansainvälistä ja kunnianhimoista otetta Suomen indie-kentälle tuonut Ghosts on TV on ehtinyt koluamaan klubeja aina squateista Tavastialle sekä ulkomaille. Yhtyeen tuorein julkaisu on keväällä 2022 ilmestynyt, kirjailija / lavarunoilija Francis Northin kanssa äänitetty collab-livelevy "ENTROPY”, ja tällä hetkellä bändi on valmistelemassa materiaalia seuraavalle omalle albumilleen.

A la Malmi on Malmitalon klubisarja, joka esittelee kiinnostavinta, tuoreinta ja kovimmassa nosteessa olevaa kotimaista musiikkia upeissa mutta silti kodikkaissa konserttisalipuitteissa. A la Malmi ei välitä genrerajoista vaan tarjoilee kuulijoiden eteen parhaat itsenäisen musiikin tekijät, joita maa päällään kantaa.

Tule Malmille pitämään homma aitona!

Sulje