Goat, Pekko Käppi K:H:H:L

Tokoinranta, Eläintarhantie, 00530 Helsinki
Huvila-teltta

Goatin musiikissa kuuluu kaikuja yhtä lailla afrobeatista, taiderockista, heavy metalista kuin folkista.

On mahdollista, että Goat on lahko, joka musiikillisilla rituaaleillaan kutsuu pahaa-aavistamattomia kuulijoita piiriinsä. Bändi on itsekin haastatteluissa puhunut keikoista “sielujen keräämisinä”. Jotkut lähteet kuitenkin kertovat, että nimen takana on pohjoisruotsalaisessa Korbilombolon kylässä muodostunut kollektiivi, jonka soittajat ovat vuosien saatossa vaihtuneet. Ei ole oikeastaan väliä, keitä huppujen alla esiintyvät artistit ovat, sillä homma toimii joka tapauksessa.

Jotain mystistä kokoonpanossa kuitenkin on, niin vaivattomasti se kanavoi hajanaisia vaikutteita linjakkaaksi kokonaisuudeksi. Goatin musiikissa kuuluu kaikuja yhtä lailla afrobeatista, taiderockista, heavy metalista kuin folkista. Toisinaan hypnoottisen musiikin yllä kuuluu naisoletettu ääni. Toisinaan melodia katoaa sähkökitarapörinään. Siinä kohtaa voi varmuuden vuoksi pitää kiinni sielustaan.

Mytologia ei ole vieras elementti myöskään alkuillan artistille Pekko Käppi & K:H:L:L. Jouhikkotaiteilija ja bändi rouhii folkrockiinsa elementtejä myyttisestä menneisyydestä, yhtä lailla voodoobluesista, kansanlauluista kuin populaarimusiikin poimuista.