Valokuva Gospel Helsinki ry (c) Tuomo Björksten

Gospel Helsinki 20 vuotta, juhlakonsertti

Mannerheimintie 13a, 00100 Helsinki
Musiikkitalo

Linnan jatkoilta tuttu Gospel Helsinki -kuoro juhlii huikeaa 20-vuotista taivaltaan juhlakonsertissa lokakuussa Musiikkitalossa.

Linnan jatkoilta tuttu Gospel Helsinki -kuoro juhlii huikeaa 20-vuotista taivaltaan juhlakonsertissa lokakuussa Musiikkitalossa.

Koskettavista tulkinnoistaan ja ennakkoluulottomuudestaan tunnettu Gospel Helsinki laulaa rytmillä, jonka juuret ovat Yhdysvaltojen afroamerikkalaisen väestön hengellisessä musiikissa. Vuosien varrella kuoro on kasvanut pienestä seurakunnan nuorisokuorosta nykyiseen muotoonsa: 60-henkiseksi, palkituksi gospeltykiksi.

Gospel Helsingin juhlakonsertti on kokonaisvaltainen elämys, jossa koetaan kuoron matka perustamisesta tähän päivään – symbolisesta syntytarinasta nykyhetkeen saakka. Vanha ja uusi kohtaavat paitsi musiikin, myös visuaalisuuden, tanssin ja kuoron artistiystävien välityksellä.

Konsertti on tavallistakin odotetumpi, sillä koronapandemia lykkäsi sitä kahdella vuodella. Ripauksen yllätyksellisyyttä konserttiin tuo Jim Daus Hjernoen kehittämä Vocal Painting -metodi. Sen avulla tilassa loihditaan myös jotakin täysin uutta, ennakoimatonta ja ainutlaatuista.

Musiikkitalo

9.10.2022 klo 16

Esiintyjät:

Gospel Helsinki

Lumen Valo

Ida Elina

Joonatan Rautio, piano ja saksofoni

Sami Koskela, lyömäsoittimet

Juho Kivivuori, basso

Saku Mattila, kitara

Laura Humppila, koreografia ja tanssi

Katriina Tavi, tanssi

Ville Välikoski, tanssi

Elina Valtonen, tanssi

Kerttu Mättö, videot

Ari “Valo” Virtanen, valot

Musiikinjohto Nina Pakkanen

Liput 27-60€ Ticketmasterista, kesto 2 h

Sulje