haapoja & illmari kollektiivi – Ala-Malmin tapahtumapuisto

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

haapoja & illmari kollektiivin musiikissa kaupunkien äänimaisemat kohtaavat nykyajan prekaaria elämää ja ihmisten luontosuhdetta perkaavan rap-riimittelyn ja urbaanin kansanmusiikin.

haapoja & illmari kollektiivin musiikissa kaupunkien äänimaisemat kohtaavat nykyajan prekaaria elämää ja ihmisten luontosuhdetta perkaavan rap-riimittelyn ja urbaanin kansanmusiikin.

Kollektiivin musiikkikeitoksessa menneiden runoajien sanasto ja nykyihmisen katsantokanta juontuvat yhteen sanojen seppä illmarin käsittelyssä. Mikko H. Haapojan sävellyksissä kaikuvat vaikutteet niin kansanmusiikista kuin indie popistakin. Vanhat kansansoittimet, harmooni ja jouhikot hengittävät uutta elämää nykypäivän runolaulun imussa.

Heinä- ja elokuussa 2022 haapoja & illmari kollektiivi on kolmannen studioalbuminsa Huomeneen julkaisukiertueella. Kollektiivi on äänittänyt levyn kappaleet etänä eri lokaatioissa koronavuosina 2020–2021. Musiikista vastaa Haapojan ohella Amanda Kauranne, joka eri lauluteemojen säveltämisen lisäksi on tuonut kokonaisuuteen perinne-elementtejä; kehtolauluja, runolauluja sekä perinteisen itkuvirren hänen juuriltaan Raja-Karjalasta Suistamolta. Sovitukset ovat koko kollektiivin käsialaa. Lukas Kristo soittaa levyllä harmoonin lisäksi munniharppua ja eteläamerikkalaista quena-lovihuilua.

Mikko H. Haapoja: jouhikko, laulu, biitit ja äänimaisemat
illmari: rap, spoken word
Amanda Kauranne: laulu ja rap
Lukas Kristo: harmooni ja laulu

Vapaa pääsy!
Tapahtuma järjestetään säävarauksella

Ala-Malmin puisto muuttuu elokuussa kahden viikon ajaksi tapahtumapuistoksi. Malmilaisten toiveet kesätoiminnasta on kuultu! Tapahtumapuistossa on luvassa 11.-21.8.2022 päivittäisiä tapahtumia ja paljon erilaista toimintaa, kulttuuria ja koettavaa kaikenikäisille, unohtamatta Malmitalon kivijalkoja eli livemusiikkia ja koko perheen ohjelmaa.

Ala-Malmin tapahtumapuisto on Helsingin kaupungin Kulttuurin ja vapaa-ajan sekä Kaupunkiympäristön toimialojen yhteinen projekti, jossa alueen toimijat tuovat taiteen ja kulttuurin kaupungin kehittämisen ytimeen, kaikkien helsinkiläisten saataville. Tavoitteena on saada puitteiltaan upea Ala-Malmin puisto entistä paremmin asukkaiden käyttöön, tulevaisuudessa kesätoimintaa on tarkoitus laajentaa entisestään

Sulje