Haaras kustantamo esittää: kahden runokokoelman julkaisutilaisuus

Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
Kanneltalo

Uusi etelä-suomalaiseen runouteen keskittyvä runokustantamo Haaras kustannus tuo Kanneltalon kahvilan stagelle runoiltapäivän kahden uuden runokokoelman voimin.

Uusi etelä-suomalaiseen runouteen keskittyvä runokustantamo Haaras kustannus tuo Kanneltalon kahvilan stagelle runoiltapäivän kahden uuden runokokoelman voimin.

Tilaisuudessa kuullaan runokokoelmien kirjoittajia ja heidän runojaan, jopa limittäin ja sikin sokin.

Jumalauta on dosentti Pasi Heikkurisen runokokoelma siitä, mitä Jumala tai jumalat merkitsevät nykyiselle, modernin ihmisen ohittaneelle aikalaisymmärrykselle. Kuten runoon kuuluu, kysymys on hankala, mutta myös huvittava kaikessa pompöösiydessään.

Heikkurinen lähestyy jumaluuksia tässä kaksoisvaloituksessa: toisaalta arvostaen ja kunnioittaen ja toisaalta, kuten kokoelman nimikin antaa ymmärtää, hieman huvittuneena koko kysymyksenasettelun mahdottomuudesta. Jumalauta on Heikkurisen toinen runokokoelma.

Runoilija Tommi Kauppisen Vihollinen täynnä tekstiä kuvaa ihmisen ajatuksen liikettä, alkaen voimakkaasta vastakkainasettelusta ja edeten rakkauden, sanojen ja jumalten kautta hyväksyntään omasta kuolemasta. Erilaiset teemat limittyvät toisiinsa, kuvaten heilahtelevaa ja paikoin vastarintaista suhdetta ymmärryksen lisääntymiseen.

On lopulta lukijasta kiinni, onko ”vihollinen” kuolema, vai vain vihko, jossa on jonkinlaisia merkkejä, mahdollisesti merkityksettömiä. Vihollinen täynnä tekstiä on Kauppisen kolmas runokokoelma.

Haaras kustantamo on perustettu vuonna 2022 ja nyt julkaistavat runokokoelmat ovat sen ensimmäiset teokset. Tervetuloa juhlistamaan paitsi runoutta, myös uutta runokustantamoa!