Valokuva Oksasenkatu 11 (c) Tuomo Vuoteenoma

Haihatuksen kosketus

Oksasenkatu 11, 00100 Helsinki
Oksasenkatu 11

Oksasenkatu 11 -galleriassa järjestettävä “Haihatuksen kosketus” -yhteisnäyttely koostuu neljän omaäänisen taiteilijan Annina Mannilan, Benjamin Nozdrachedin, P

Oksasenkatu 11 -galleriassa järjestettävä “Haihatuksen kosketus” -yhteisnäyttely koostuu neljän omaäänisen taiteilijan Annina Mannilan, Benjamin Nozdrachedin, Panu Ollikaisen ja Tuomo Vuonteenoman teoksista. 

Taidelaitos Haihatuksen toiminnassa aktiivisesti mukana olevien taiteilijoiden monenkirjavat keskustelut ja yhdessä tekemisen voima ovat sulautuneet näyttelykokonaisuudeksi, jossa teokset avautuvat mystisen kauneuden, unikuvien ja muistojen kautta. Tästä energiasta muodostuu surrealistinen aikamatka mielten sopukoihin.

Annina Mannila käsittelee teoksissaan muistin tematiikkaa installaation, videon ja valokuvan keinoin. Muistot katoavat, muuttuvat ajan myötä, sekoittuvat toisiin muistoihin ja muiden ihmisten kertomuksiin siitä, mitä on tapahtunut. Irrallinen otos on kuin musteläiskätestin kuva, jolle annettu merkitys kertoo vähintään yhtä paljon muistelijasta ja muistelukontekstista kuin siitä, mitä menneisyydessä todella tapahtui. Valokuvan ottamista ja tulkintaa ”muistona” ohjaavat myös valokuvallisen kerronnan konventiot, se miten tiettyjä tilanteita tai aiheita on totuttu kuvaamaan.

Oksasenkatu 11

4.-27.3.2022 ke-su klo 12-18

Vapaa pääsy

Sulje