HAM x BALLROOM

Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki
Helsingin taidemuseo HAM

Vogue-tunteja, Fabulous -dokumenttielokuvan näytös ja luento ballroom-kulttuurista Helsinki Pri…

Vogue-tunteja, Fabulous -dokumenttielokuvan näytös ja luento ballroom-kulttuurista

Helsinki Pride -viikolla 27.6.-28.6. HAMissa on mahdollisuus osallistua vogue-tunneille, tutustua ballroom-kulttuuriin luennolla ja nähdä Fabulous-dokumenttielokuva! Ohjelmakokonaisuus järjestetään englanniksi ja se on suunniteltu yhteistyössä taiteen tekijä Anneli Kannisen kanssa. Anneli on yksi suomalaisen ballroom-yhteisön edelläkävijöistä vuodesta 2010 alkaen.

27.6. vogue-tunnit

Ballroom-kulttuurin edelläkävijä, Legendary Pioneering Mother Lasseindra Ninja ja pitkän linjan vaikuttaja European Prince Yanou Ninja, molemmat The Iconic House of Ninjasta, ohjaavat vogue-tunteja yläkerran näyttelysalissa, toisessa kaarihallissa.

Ilmaiset vogue-tunnit on suunnattu pääasiassa QTBIPOC- ja HLBTIQ+ -yhteisön sekä paikallisen ballroom-yhteisön jäsenille. Tunneille on ennakkoilmoittautuminen ja jokaiselle tunnille mahtuu 40 osallistujaa. Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 6.6. Ikäsuositus vogue-tunneille on +15-vuotta. Osallistuakseen ei tarvitse olla aiempaa tanssitaustaa. Koska museo on kiinni muulta yleisöltä, henkilökunta ottaa osallistujat vastaan pääovella ja ohjaa oikeaan tilaan. Tarkemmat saavutettavuustiedot. Kysy lisää, autamme mielellämme!

Kello 16-16:45 Lasseindra Ninja: vogue fem, näyttelysali ilmoittautumislinkki 

Kello 17-17:45 Yanou Ninja: old way, näyttelysali ilmoittautumislinkki 

Kello 18-18:55 Lasseindra Ninja: vogue fem, näyttelysali ilmoittautumislinkki 

Kello 19-19:55 Yanou Ninja: old way, näyttelysali ilmoittautumislinkki 

28.6. dokumenttielokuvan näytös ja luento

Lasseindra Ninja pitää luennon ballroom -kulttuurista HAM-kulmassa. Ennen luentoa esitetään Fabulous-dokumentti (2019), joka kertoo hänen elämästään sekä paikallisesta HLBTIQ+ -yhteisöstä Ranskan Guayanassa. Dokumentin on ohjannut Audrey Jean-Baptiste. Luento ja elokuvanäytös ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. Tilaan mahtuu 60 henkeä ja katsojille on tuolit. Ilmoittaudu ennakkoon ja varmista itsellesi paikka! Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 6.6. HAM-kulma sijaitsee heti museon pääsisäänkäynnin vieressä katutasossa. Tarkemmat saavutettavuustiedot. Huomioithan turvallisemman tilan -periaatteemme osallistuessasi tapahtumaan. Elokuvan kieli on ranska ja tekstitykset ovat englanniksi.

Kello 16-17 Fabulous-dokumenttielokuvan näytös, HAM-kulma

Kello 17-18 Lasseindra Ninjan luento ballroom -kulttuurista, HAM-kulma

ilmoittautumislinkki 

***

Lasseindra Ninja 

Lasseindra Ninja, alun perin Ranskan Guayanasta, on ammattitanssija ja queer-aktiivi. Hän asuu Pariisissa ja on kehittänyt Ranskan ja Euroopan ballroom-yhteisöä jo 15 vuoden ajan. Lasseindra kuuluu The Iconic House of Ninja -taloon Legendary Pioneering Mother -tittelillä ja on Iconic Legendary Founding European Mother The Kiki House of Juicy Couture -talossa. Molemmat tittelit ovat kunnianosoituksia Lasseindran pitkäjänteisestä työstä ballroom-yhteisössä.

Lasseindran Instagram 

Lasseindran Facebook 

Yanou Ninja

The European Prince of The Iconic House of Ninja, Yanou Ninja, on Pariisissa asuva tanssija, koreografi ja opettaja. Hänen ensimmäinen kosketuksensa ballroom -kulttuuriin oli vuonna 2012, kun hän kohtasi vogue-tanssijoita pariisilaisella klubilla. Yanoun tunnusomainen voguingin alakategoria on old way, jonka vaikutuksen voi nähdä hänen kaikessa työskentelyssään.

Yanoun Instagram-tili 

Sulje