Hanna Moisala: WireDo

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Sirkustaiteilija Hanna Moisalan sooloteos WireDo on hienostunut ja tyylikäs teos, joka yhdistää ennennäkemättömällä tavalla japanilaisen sidontataiteen shibarin sekä sirkuksesta tutun nuorallatanssin.

Sirkustaiteilija Hanna Moisalan sooloteos WireDo on hienostunut ja tyylikäs teos, joka yhdistää ennennäkemättömällä tavalla japanilaisen sidontataiteen shibarin sekä sirkuksesta tutun nuorallatanssin.

Kahden erilaisen taiteenlaijin yhdistäminen tarjoaa uusia mahdollisuuksia tasapainon etsimiseen ja ihmisvartalon manipuloimiseen. Taiteilija käsittelee teoksessa tuntemattomaan astumisen teemaa ja tarjoaa yleisölle taitavan ja visuaalisesti kiehtovan esityksen.

Esiintyjä: Hanna Moisala
Teknikko: Ville Finnilä
Ohjaaja: Taina Kopra
Valosuunnittelu: Ville Finnilä
Säveltäjä: Terhi Pippuri
Puvustus: Kitte Klemettilä
Shibari-mestari: Bruce Esinem

Kesto n. 45 min

Hanna Moisala on sirkustaiteilija ja nuorallatanssija, joka valmistuttuaan Turun Ammattikorkeakoulun sirkuslinjalta ja Lontoon National Centre for Circus Arts -koulusta on työskennellyt esiintyjänä useiden ryhmien teoksissa. Hän on ohjannut ja tuottanut toistakymmentä sirkusteosta erilaisille näyttämöille perustamassaan Lumo Companyssa ja esiintynyt teoksillaan ja numeroillaan niin festivaaleilla, varieteessa kuin teoskiertueillakin Suomessa, Englannissa ja lukuisissa muissa maissa.
Sirkustaiteilijan työnsä lisäksi Hanna on kiertänyt maailmaa myös Leningrad Cowboys -yhtyeen taustatanssijana, esiintynyt elokuvissa ja opettanut National Centre for Circus Artsissa sekä eri nuorisosirkuksissa.

Hanna on Nykysirkus Yhdistyksen Lumo Companyn perustaja, joka on toimintakautensa aikana tuottanut kuusi nykysirkusteosta, sekä teatteri näyttämöille, että ulkoilma teoksiksi.

Viimeisimpinä teoksina mainittakoon kokopitkä nykysirkusteos Lola, joka sai ensi-iltansa Englannissa, Lontoossa talvella 2018. Hanna Moisala sooloteos WireDo on vieraillut kokopitkän kauden Edinburg Fringe festivaaleilla 2018 ja myöhemmin ympäri eurooppaa. Omana ohjauksena toteutui Wigsby nuorallatanssiteos kuudelle suomalaiselle nuorallatanssijalle, joka sai ensi-iltansa Oulun juhlaviikoilla ja teoksena edelleen kiertää.

Vuoden 2020 aikana Hanna toimi esiintyjänä Flow Productionin immersiivisessä teoksessa nimeltä Hylky. Hylkyä esitettiin Hiukkavaarassa, Oulun Juhlaviikkojen yhteydessä syksyllä 2020.

Sulje