Valokuva Amos Rex / Studio Hans Op de Beeck

Hans Op de Beeck: Staging Silence (3)

Mannerheimintie 22-24, 00100 Helsinki
Lasipalatsin Bio Rex

R&A x Amos Rex: Hans Op de Beeck: Staging Silence (3)

R&A x Amos Rex: Hans Op de Beeck: Staging Silence (3) 

Hans Op de Beeckin Hiljainen paraati -näyttelyn avautumista juhlistetaan esittämällä Op de Beeckin taide-elokuva Staging Silence (3) Bio Rexissä. Taiteilija pitää lyhyen alustuksen näytöksen alussa yhdessä Amos Rexin kuraattori Terhi Tuomen kanssa.

Lavastettu hiljaisuus (3) on viimeinen osa samalla periaatteella toteutettujen itsenäisten videotaideteosten sarjaa. Elokuvassa kaksi nimetöntä käsiparia rakentaa ja purkaa kuvitteellisia sisätiloja ja maisemia noin kolmen neliömetrin kokoisella mininäyttämöllä. Maisemat ja sisätilat ovat tulvillaan viittauksia kulttuurin ja alakulttuurin ilmiöihin sekä ajankohtaisiin ja historiallisiin teemoihin, jotka liittyvät ihmisten tapaan ”inhimillistää” arkkitehtonista ja luonnollista tilaa.

Teos vie katsojan visuaaliselle matkalle läpi kuvitteellisten paikkojen, jotka ovat autioituneita, arvoituksellisia ja usein melankolisia, mutta kuitenkin leikkisiä. Kameran linssin edessä nämä pieneen mittakaavaan tehdyt paikat rakennetaan ja puretaan yhä uudelleen ja uudelleen.

Op de Beeckin elokuvaa säestää sen kuvista inspiraationsa saanut musiikki, jonka on säveltänyt ja esittänyt säveltäjä-muusikko Scanner (UK).

Teoksen esittävät yhteistyössä Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ja Amos Rex

Bio Rex

21.9.2022 klo 17

Liput alk. 11€ osoitteesta hiff.fi/elokuvat/ra-x-amos-rex-staging-silence/, kesto 44 min, K-12

Sulje