Helsingin Balalaikkaorkesteri

Metsäpurontie 4, 00630 Helsinki
Maunula-talo

Helsingin Balalaikkaorkesteri esiintyy Maunula-talossa uudella ohjelmalla! Konsertissa esiintyy myös duo DomraCocktail.

Maunula-talon ovet ovat avoinna klo 17.30, juhlaohjelma alkaa noin klo 18.30.
 

Konsertin ensimmäisessä osassa duo DomraCocktail vie kuuntelijansa ympäri Euroopan Reetta Sirosen toimiessa laulusolistina. Domra on kolmekielinen kielisoitin ja DomraCocktailin ideana on näyttää, mitä kaikkea musiikkia domralla voi soittaa. Helsingin Balalaikkaorkesterin johtaja, domristi Pentti Yrjänäinen on tehnyt itse sovitukset kaikkiin kappaleisiin.
 

Joulukonsertin toisessa osassa Helsingin Balalaikkaorkesteri ilahduttaa uudella ohjelmallaan, jossa kuullaan perinteisten teosten ohella ukrainalaisia kansanlauluja ja suosittuja melodioita. Orkesterin ohjelmisto koostuu venäläisistä kansansävelmistä, balalaikkaorkesterille sävelletystä musiikista, taide- ja populaarimusiikista sekä maailmanmusiikista. Konsertissa kuullaan myös Säkkijärven polkkaa sekä Sibeliuksen, Theodorakiksen ja Shostakovitshin teoksia.
 

Vuodesta 1910 toiminut Helsingin Balalaikkaorkesteri on toiseksi vanhin venäläisten kansansoitinten orkesteri maailmassa. se juhlisti 100-vuotista taivaltaan huhtikuussa 2010.  Orkesterin juhlavuoden suojelijana toimi Tasavallan presidentti Tarja Halonen. Yli satavuotias Helsingin balalaikkaorkesteri on konsertoinut pitkän historiansa aikana eri puolilla Suomea ja ulkomailla. Orkesteri on tehnyt myös levytyksiä. Ensimmäinen savikiekko julkaistiin vuonna 1929 ja viimeisimmät cd-levyt Helsingin Balalaikkaorkesteri – 100 vuotta keväällä 2012 sekä Bellman ja balalaikka vuonna 2015.

 

Paikka: Metsäpurosali (Maunula-talo Metsäpurontie 4, 00630 Helsinki)

Aika: 16.12. klo 18.30–20.00

Kuva: DomraCocktail ja Helsingin Balalaikaorkesteri

Liput: 12 € / 10 €
Liput myynnissä Tiketti.fi: https://www.tiketti.fi/helsingin-balalaikkaorkesteri-maunula-talo-metsapurosali-lippuja/86631 ja ovelta.