Valokuva Helsinki Design Week (c) Aleksi Poutanen

Helsinki Design Week 2023

Helsinki Design Week on sarja pienempiä avoimen tapahtumahaun kautta mukaan valittuja tapahtumia, joita on noin 80.

Pohjoismaiden suurimpana muotoilufestivaalina Helsink Design Week tarjoaa inspiraatiota niin muotoilu- ja arkkitehtuurialojen ammattilaisille kuin kaikille kaupunkilaisille. 

Vuoden 2023 festivaaliteema “Olipa kerran…” aloittaa tarinan, jossa siirrytään yksivuotisesta ajattelusta kolmivuotiseen ja kohti juhlavuotta: vuonna 2025 juhlitaan nimittäin Helsinki Design Weekin 20. syntymäpäivää.

Tänä vuonna päätapahtumapaikkana toimii Merikortteli. Ohjelmistossa on luvassa näyttelyitä, keskusteluja, juhlia, myyntitilaisuuksia, avoimia ovia, muotinäytöksiä ja paljon muuta.

Helsinki
8.-17.9.2023


Ohjelmanostoja:
13.-17.9. Päänäyttely, Merikortteli
Lasten Designviikko, Merikortteli ja Kaapelitehdas
8. ja 15.9. Open Studios
8.-15.9. Design Diplomacy
9.-10.9. Design Market ja uusi Collector's Market
13.-16.9. Art Goes Showroom

Helsinki Design Award

PechaKucha Night

 

Helsinki Design Week esittelee muotoilun uusia tekijöitä ja ilmiöitä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Vuonna 2005 perustettu Helsinki Design Week on Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali. Festivaali tarjoaa kaupunkilaisille alustan osallistua muotoilun keinoin kaupungin kehittämiseen ja siitä keskustelemiseen. Kansainvälinen ohjelmisto sisältää vuosittain noin 150 tapahtumaa, niin ammattilaisille kuin suurelle yleisöllekin. Se koostuu päätapahtumista, kumppanuustapahtumista ja satelliittitapahtumista. 

 Suurin osa ohjelmasta on maksutonta.