Helsinki-päivä A•lavalla

Annankatu 30, 00100 Helsinki
Annantalo

Helsinki-päivänä Annatalon A•lavalla koetaan mm. rytmejä Länsi-Afrikasta koko perheen konsertissa Delado-ryhmän tahtiin ja Tanssiteatteri Auracon koomisia miiminumeroita.

Helsinki-päivänä Annatalon A•lavalla koetaan mm. rytmejä Länsi-Afrikasta koko perheen konsertissa Delado-ryhmän tahtiin ja Tanssiteatteri Auracon koomisia miiminumeroita.

Annantalon sisällä ovat auki oppilaiden oma installaatio Pinnan alla sekä mediataidenäyttely Oudon äärellä, jossa Emme ajattele ikuisuuskysymyksiä- teoksen kodinkonerobotit pörräävät koko päivän.

A•lavan ohjelma:
Klo 12.00 ja 13.30 | Delado
Klo 15.00 | Auraco: HELMIME
klo 16.00 Vibes#3

klo 12.00 ja 13.30
Delado
Rytmejä, liikettä ja tarinaa Länsi-Afrikasta – koko perheen konsertti

Lapsiperheille suunnatussa konsertissa saamme iloa ja riemua rytmistä ja liikkeestä. Esityksessä yhdistyy kokeellinen ja traditionaalinen musiikki ja tanssi. Musiikin lomassa kuulemme elämästä Burkina Fasossa, lauluista, leikeistä ja yhdessä olemisesta. Yleisö pääsee mukaan rytmiin ja liikkeisiin.

Konsertin tarjoaa Helsinki-päivän ohjelmaamme Siivet ry, joka on jo useaan otteeseen tuonut Annantalollle eri kulttuureja yhdistäviä riemukkaita esityksiä.

Delado -ryhmän kolme lahjakasta muusikkoa ovat Amadou Ouattara, Mougnini ja Dabou Dembele Burkina Fasosta ja tanssista ja juonnosta vastaa Siivet ry:n Sanna Karlsson-Sutisna.

klo 15.00
Auraco: HELMIME

Tanssi- ja miimiteatteri Auracon koomisista miiminumeroista koostuva HELMIME-esitys kuvaa arjen iloja, onnen hetkiä ja kömmähdyksiä – joskushan asiat menevät enemmän kuin solmuun. Mielikuvitusmaailmat eivät myöskään unohdu miimiesityksissä. Esityksessä nähdään esimerkiksi Auts!, jossa päivä menee enemmän kuin pieleen, 2020, joka ihmettelee pandemia-ajan outoja ajatuksenkulkuja sekä Kissa vieköön!, jossa aamupalakaverina hääräävä kissa saa sotkua aikaan.

Miimi on uutta nousukauttaan elävä sanaton, monipuolinen taidemuoto, jossa esiintyjät luovat tarinoita ja asioita, tavaroita ja tunnelmia liikkeiden ja eleiden kautta. HELMIME rikkoo stereotypioita ja tuo näkyväksi miimin monipuolisuutta, eri tyylejä ja tekniikoita.

Kesto: n. 35 min + yleisökeskustelu 10 min.
Esiintyjät: Eliška Kasprzyk, Tomaš Kasprzyk, Kati Lehtola

klo 16:00
Vibes#3

Vibes#3 on koreografiaa ja ääntä sisältävä kollektiivinen esitys, jossa osallistujat jakavat yhteisen tanssihetken. Kuulokkeiden avulla osallistujat improvisoivat yhdessä tanssiaan koreografin ääniohjauksen mukaisesti. Teoksen tarkoitus on tuoda ihmiset yhteen ja tanssi kaikkien ulottuville.

Esitys sopii kaikille, mutta on suunnattu erityisesti 12-15 -vuotiaille.

Kesto 40 min + palautehetki 10 min.
Konsepti / koreografia: Masako Matsushita
Musiikki: Mugen Yahiro
Digitaalinen toteutus: Xavier Boissarie ja Tomek Jarolim

Kieli: suomi ja englanti

Sulje