Helsinki puhuu

Eteläesplanadi 1, 00130 Helsinki
Espan lava

Helsinki puhuu kahden päivän ajan Espan lavalla 24.–25. elokuuta.

Helsinki puhuu kahden päivän ajan Espan lavalla 24.–25. elokuuta.

Mistä pitäisi keskustella juuri nyt, ja mistä pitäisi vaieta?

Helsinki puhuu -tapahtumassa keskustellaan elokuussa Itämeren alueen turvallisuudesta, kulttuurista ja politiikasta. Keskustelijoina ovat mm. Piia Elonen, Koko Hubara, Satu Leisko, Tuomo Puumala, Fatim Diarra, Antti Auvinen sekä Rosa Meriläinen. Keskustelujen lomassa kuullaan musiikkiesityksiä.
Kolmatta kertaa järjestettävässä tapahtumassa paneudutaan tänä vuonna myös kielivähemmistöihin: keskiviikkona 24.8. puhutaan selkokielisyydestä sekä viittomakielestä. Iltapäivän keskustelut tulkataan viittomin, ja luvassa on myös viittomakielistä runonlausuntaa.

Helsinki puhuu -keskustelutapahtumaa voi seurata paikan päällä Espan lavalla tai suorana striiminä Helsinki-kanavalla ja hs.fi:ssä. Tapahtumalla halutaan mahdollistaa kansalaisille avoin, matalan kynnyksen keskustelufoorumi ajankohtaisille asioille, herättää ja lisätä keskustelua kansalaisten kesken sekä kannustaa yhteiskunnalliseen toimintaan. Yleisö voi esittää etukäteen kysymyksiä ja keskusteluaiheita tapahtumaan osoitteeseen [email protected]

Molemmat keskustelutapahtumat alkavat Kulta ry:n toiminnanjohtajan Rosa Meriläisen vetämällä Kaiken maailman kysymyksiä -osiolla, jossa yleisön lähettämiä aiheita ja kysymyksiä käsitellään. Mukana keskustelemassa on kulttuurin ja yhteiskunnallisia vaikuttajia sekä poliitikkoja.

Tapahtuma-aika: ke–to 24.–25.8. klo 12–18.

Tapahtuman tuottaa Helsingin kulttuuripalveluiden Savoy-teatteri ja Kulttuurikeskus Caisa. Yhteistyökumppaneita ja keskustelujen järjestäjiä ovat myös mm. Kulta ry, Suomen arvostelijain liitto, Helsingin Sanomat, Selkokeskus ja Ursa Minor.

Päivittyvää ohjelmaa kannattaa seurata Espan lavan netti- ja Facebook-sivuilta.

Keskusteluja voi seurata myös jälkikäteen Helsinki-kanavan tallenteilta kahden viikon ajan tapahtuman päättymisestä.

Sulje