Valokuva Aukusti Tuhka / Museovirasto

Helsinki vanhoissa valokuvissa: omatoimiset kävelykierrokset

Wikimedia Suomi on valmistanut korona-kevään aikana neljä omatoimisesti käveltävää tai pyöräiltävää kierrosta, jonka kaikki materiaalit löytyvät netistä.

Oletko nähnyt, miltä Mannerheimintie näytti 1900-luvun alussa puutaloineen ja hevosineen? Entä minkälainen tunnelma oli kahvila Ursulan terassilla Kaivopuistossa 1950-luvulla? Tiesitkö, että Tennispalatsi rakennettiin alun perin autojen huoltorakennukseksi? Lähde kävelyretkelle etsimään historiallista Helsinkiä vanhojen valokuvien avulla!

Wikimedia Suomi on valmistanut korona-kevään aikana neljä omatoimisesti käveltävää tai pyöräiltävää kierrosta, jonka kaikki materiaalit löytyvät netistä. Kierrosten teemat ovat:

1. Taka-Töölö vanhoissa kuvissa
2. Kallion kadonneet elokuvateatterit vanhoissa kuvissa
3. Yliopistorakennuksia vanhoissa kuvissa
4. Olympiarakennuksia vanhoissa kuvissa

Omatoimikierroksella kävelet Helsingin kaduilla oman kännykkäsi opastamana, valmiiksi laaditun reittikierroksen avulla. Jokaisesta kartalle merkitystä kohteesta löydät kännykältäsi vanhan valokuvan sekä esittelytekstin. Kuviin ja teksteihin on mahdollista tutustua myös pelkästään verkossa, kotisohvalta käsin.

Voit myös valokuvata itse, miltä kuvien paikat näyttävät nykyään. Kansainvälinen Ajapaik-sovellus auttaa sinua löytämään kuvakulman, josta vanha valokuva on aikoinaan otettu. Näin saat helposti aikaan ennen ja nyt -kuvapareja, jotka jäävät Ajapaikiin myös muiden tarkasteltaviksi.

Lähde kesäiselle pyöräily- tai kävelyretkelle tutustumaan pääkaupunkimme historiaan uudella tavalla!

Sulje