Valokuva Galleria Pirkko-Liisa Topelius (c) Henriikka Kivelä

Henrikka Kivelä: Visit

Hietalahdenranta 17, 00180 Helsinki
Galleria Pirkko-Liisa Topelius

Henriikka Kivelä näkee maalaukset enemmän kuin vain kuvina, niissä pistäydytään jossain syvemmällä, sisimmässä ja tilassa joka ympäröi häntä samanaikaisesti.

Henriikka Kivelä näkee maalaukset enemmän kuin vain kuvina, niissä pistäydytään jossain syvemmällä, sisimmässä ja tilassa joka ympäröi häntä samanaikaisesti. Ne ovat elettyjä hetkiä ja tunteita, jotka piirtyvät kankaalle maalauksen prossessissa niin siveltimen vedoin kuin lopulta sitä silmällä aistien ja tarkastellessa. Maalaus on alati prosessissa, se piirtyy aina uudelleen sitä tarkastellessa.

Visit-näyttely kutsuu katsojan pysähtymään hetkeksi näkemään teoksia pintaakin syvemmin. Taiteilijan intuitiivisessa työskentelyprosessissa hän antaa alitajunnalleen puheenvuoron ja viipyy sisäisissä keskusteluissa teoksiaan työstäen. Maalauksien abstraktin ja esittävän välimaastossa vaellellen katsojalla on vapaa tila aistia, tuntea ja viipyä omissa keskusteluissa tai hiljaisuudessa.

Näyttely koostuu lähinnä suurikokoisista maalauksista, jotka on maalattu tussilla, akryylillä ja sekatekniikoin. Maalaukset on kuin utuisia unenomaisia tiloja, joita maalatessa toistaen kuin mantraa pensselinvedoin taiteilija tavoittaa sisäistä rauhaa.

Galleria Pirkko-Liisa Topelius

2.-21.8.2022 ti, to & pe klo 11-17, ke klo 11-18, la-su klo 12-16

Vapaa pääsy

Sulje