Valokuva © V. S. Salokangas / Helsingin kaupunginmuseo

Hermannin kadonneet puutalot -valokuvakävely

Ristikkokatu 8, Helsinki
Ristikkokatu 8, Helsinki

Kallion kävelyfestivaalin ja Wikimedia Suomen järjestämällä valokuvakävelyllä kuljeskellaan Hermanninmäellä.

Miltä näytti Hermanninmäki 1900-luvun alkupuolella, tiiviisti asuttuna työläisperheiden puutaloalueena? Entä missäpäin Hermannia sijaitsi Oihonnankatu? Minkälainen oli puutalokaupunginosa, joka purettiin kivitalojen tieltä? Kallion kävelyfestivaalin ja Wikimedia Suomen järjestämällä valokuvakävelyllä kuljeskellaan Hermanninmäellä, etsitään vanhojen valokuvien kuvauspaikkoja ja kuvataan niitä uudestaan, tässä ajassa. Näin syntyy ennen ja nyt -kuvapareja, joissa ajan kuluminen ja kaupungin muutos näkyy selkeästi.

Ilmainen Ajapaik-sovellus auttaa sinua löytämään kuvakulman, josta vanha valokuva on aikoinaan otettu. Kierroksessa tutustutaan aluksi yhdessä Ajapaikiin ja jälleenvalokuvaamiseen, joten aiempaa kokemusta ei tarvita. Vinkkejä ja lisätietoa jälleenvalokuvauksesta sekä Ajapaikin käytöstä. Hermannin historiasta kävelyn aikana kertoo tietokirjailija ja kaupunkiopas Juhani Styrman. Kierros lähtee liikkeelle Helsingin vankilan sisäänkäynnin edestä (Ristikkokadun puolelta) ja kävelyn kesto on noin 1,5 tuntia.

Hermannin kadonneet puutalot -valokuvakävely
27.4.2022 klo 15-16.30
3.5.2022 klo 17-18.30

Lähtö Hermanninmäeltä, kokoontuminen Helsingin vankilan sisäänkäynnin edessä Ristikkotien puolella. Osallistuminen on ilmaista.

Kesto noin 1,5h. Ilmoittautuminen ja lisätiedot tapahtuman kotisivuilta.