Valokuva EMMA (c) Hesselholdt & Mejlvang

Hesselholdt & Mejlvang: The White Exhibition

Ahertajantie 5, 02100 Espoo
EMMA - Espoon modernin taiteen museo

The White Exhibition (suom. Valkoinen näyttely) pohtii valkoisen värin erilaisia merkityksiä ja siihen liittyviä mielikuvia

The White Exhibition (suom. Valkoinen näyttely) pohtii valkoisen värin erilaisia merkityksiä ja siihen liittyviä mielikuvia. 

Valkoista lippua on käytetty esimerkiksi aselevon ja neuvottelun symbolina. Valkoinen paperi tuo puolestaan mieleen ajatuksen uudesta alusta ilman menneisyyden taakkaa.

Näyttelyn nimi viittaa myös valkoiseen ihonväriin ja yhteiskunnallisiin valtarakenteisiin. Taiteilijat haluavatkin viestiä näyttelyllään, että ihmisten on tiedostettava nykyiset, eriarvoisuutta tukevat järjestelmät ja rakennettava ne uudelleen, jos halutaan rakentaa yhdenvertaisempaa maailmaa.

Taidemaailmassa valkoinen kuutio (eng. White Cube) viittaa modernistiseen ajatukseen neutraalista, valkoseinäisestä näyttelytilasta. Myöhemmin on ymmärretty, että valkoinen ei ole sen neutraalimpi kuin mikään muukaan väri, mutta valkoisesta tilasta on tullut yksi yleisin tapa esitellä taidetta.

Näyttelytilan installaatio herää henkiin performanssin avulla. Esiintyjät ovat näyttelytilassa tiistaista sunnuntaihin neljän tunnin ajan. 

Performanssien esitysajat: ti klo 12-16, ke-pe klo 14-18, la-su klo 12-16

Sofie Hesselholdt (s. 1974) ja Vibeke Mejlvang (s. 1976) ovat työskennelleet yhdessä jo yli 20 vuotta. Tanskalainen taiteilijakollektiivi kiinnittää teoksissaan huomiomme ideologioihin ja niitä edustaviin symboleihin. He analysoivat esimerkiksi ihonväriin ja sukupuoleen sekä etenkin näiden kulttuurisiin lukutapoihin liittyviä käytäntöjä, usein leikillisellä tavalla.

EMMA
2.6.-29.8.2021

Sisäänpääsy 10/12€, alle 18- ja yli 70-v. vapaa pääsy

Sulje