Valokuva Kulttuuritehdas Korjaamo / Hyperreal

Hyperreal, Sergio Castrillón

Töölönkatu 51 a-b, 00250 Helsinki
Kulttuuritehdas Korjaamo

Korjaamo 360°: Aki Rissanen - Hyperreal, Support: Sergio Castrillón, live visuals Paola Figueroa Guzman

Korjaamo 360°: Aki Rissanen - Hyperreal, Support: Sergio Castrillón, live visuals Paola Figueroa Guzman

Korjaamo 360° tarjoaa yleisölle mahdollisuuden kokea musiikki kirjaimellisesti uudesta näkökulmasta. 

Helsinki, Tukholma, Lyon ja Istanbul – uuden Hyperreal-yhtyeen musiikki on kotoisin monesta paikasta. Tätä nykyä Ranskassa paljon vaikuttavalla Rissasella ja Euroopan tärkeimpiin trumpetisteihin lukeutuvalla Pohjolalla on takanaan pitkä musiikillinen historia ja he ovat esiintyneet usein myös kahdestaan.

Rissanen on soittanut duona ruotsalais-turkkilaisen rumpalin, ruotsalaispasunisti Nils Langrenin yhtyeestä tunnetun Robert Ikizin kanssa. Uudessa kokoonpanossa kahdesta duosta syntyy trio, joka yhdistelee häpeilemättömän kuulasta pohjoismaista jazzilmaisua, Lähi-idän soittimia ja rytmejä, elektroniikkaa sekä 90-luvun alun breakbeatteja.

Tämän uuden yhtyeen ensimmäinen konsertti nähdään Kulttuuritehdas Korjaamolla osana Nomads Festivaalin ohjelmaa. Konsertin avaa kokeellisen improvisoidun musiikin taituri kolumbialainen Sergio Castrillón, ja Hypereal-konserttia säestää livevisuaaleilla videotaiteilija Paola Figueroa Guzman.

Korjaamo 360° tarjoaa yleisölle mahdollisuuden kokea musiikki kirjaimellisesti uudesta näkökulmasta. Esiintymislava on rakennettu keskelle salia ja äänentoisto on suunnattu niin, että yleisö pääsee seuraamaan keikkaa salin jokaiselta puolelta.

Hyperreal

Aki Rissanen – koskettimet, sävellykset
Verner Pohjola – trumpetti
Robert Ikiz – rummut 

Kulttuuritehdas Korjaamo, Kulmasali

30.9.2022 klo 19

Liput 10-25€ Tiketistä, K-18

Yhteistyössä Radio Helsingin kanssa

Sulje