Valokuva Ilja Repin: Zaporogit kirjoittamassa pilkkakirjettä Turkin sulttaanille (1880–1891). Venäläisen taiteen museo. © Venäläisen taiteen museo, Pietari

Ilja Repin, etäopastus suomeksi

Ateneumin ollessa suljettuna, pääsee tutustumaan Ilja Repinin teoksiin kotoa käsin etäopastuksella.

Ateneumin ollessa suljettuna, pääsee tutustumaan Ilja Repinin teoksiin kotoa käsin etäopastuksella. Opas on etäopastuksella henkilökohtaisesti läsnä ja esittelee näyttelyn teemoja ja esityksiä kuvaesityksen avulla.

Taidemaalari Ilja Repin (1844–1930) tunnetaan ennen muuta psykologisen ihmiskuvan ja venäläisen kansankuvauksen mestarina.

Ilja Repin on aikansa merkittävin venäläinen taiteilija, joka kuvasi maaorjuudesta 1860-luvulla vapautunutta Venäjän kansaa sekä aikansa älymystöä ja kansan suhdetta hallitsijoihin. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Moskovan Tretjakovin gallerian ja Pariisin Petit Palais’n kanssa.

Näyttelyyn saadaan Repinin tunnetuimpia, taiturimaisen yksityiskohtaisia maalauksia, kuten Pietarin Venäläisen taiteen museosta tulevat Volgan lautturit (1870–1873) ja Zaporogit kirjoittamassa pilkkakirjettä Turkin sulttaanille (1880–1891). Näyttelyn lukuisissa muotokuvissa esiintyvät niin taiteilijan perheenjäsenet kuin ajan kulttuurivaikuttajatkin, kuten säveltäjä Modest Musorgski ja kirjailija Leo Tolstoi.

Internet, Teams-sovellus
2.-29.4.2021

Liput 10€ Ateneumista

Sulje