Valokuva Arkkitehtuurimuseo (c) Ida Uotila

Iltapäivä Eliel Saarisen kanssa

Arkkitehtuurimuseo avaa arkkitehti Eliel Saarisen (1873–1950) ainutlaatuisen piirustuskokoelman valtakunnallisessa Finna-palvelussa.

Arkkitehtuurimuseo avaa arkkitehti Eliel Saarisen (1873–1950) ainutlaatuisen piirustuskokoelman valtakunnallisessa Finna-palvelussa.

Museoviikolla yleisö saa tutkittavakseen noin 500 alkuperäispiirustusta arkkitehdin tuotannosta. Rakastettujen jugendkohteiden lisäksi valikoimassa on myöhempää tuotantoa Helsingin Rautatieaseman sisäperspektiiveistä aina Chicago Tribune Towerin lyijykynäluonnokseen.

Museoviikon tapahtumassa Eliel Saarisen kokoelman avaamiseen syvennytään museoammattilaisten ja tutkijoiden puheenvuorojen ja keskustelujen siivittämänä. Mitä kaikkea piirustuskokoelmassa on? Miten kokoelmaa on jatkossa mahdollista hyödyntää? Minkälaisia työvaiheita kokoelman avaamiseen on kuulunut? Mitä kokoelman avaaminen yleisölle on tarkoittanut esimerkiksi konservoinnin näkökulmasta? Minkälainen arkkitehti oli Eliel Saarinen ja mitä hänen piirustuskokoelmansa voi antaa kiinnostuneelle nykypäivänä?

Lopuksi yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä Arkkitehtuurimuseon Finna-avaukseen ja Eliel Saarisen kokoelmaan liittyen.

Internet, Zoom-sovellus
19.5.2021 klo 15-17

Maksuton, sitova ennakkoilmoittautuminen 18.5.2021 mennessä https://q.surveypal.com/Ilmoittautuminen-Iltapaiva-Eliel-Saarisen-kanssa-19.05.2021/

Sulje