Iltapäivätreffit: Pullopostia Kurvista ja kuvitettu Helsinkimuisto

Aleksanterinkatu 16, 00170 Helsinki
Kaupunginmuseo

Oletko eläkkeellä, opiskelija, vuorotöissä tai muuten vain vapaalla iltapäivisin? Iltapäivätr…

Oletko eläkkeellä, opiskelija, vuorotöissä tai muuten vain vapaalla iltapäivisin? Iltapäivätreffeillä voit tulla kaupunginmuseoon viihtymään, rentoutumaan ja jutustelemaan inspiroivassa ympäristössä ja samalla osallistua työpajoihin, muisteluhetkiin ja tietoiskuihin. Treffeillä on kuukausittain vaihtuva teema, ja jokainen kerta on erilainen. Mukaan voi tulla kuka tahansa, jolla on iltapäivisin aikaa. Iltapäivätreffeille on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Maksuttomat iltapäivätreffit on tarkoitettu kaikille Helsingin historiasta ja käsillä tekemisestä kiinnostuneille. Ei ennakkoilmoittautumista. Mukaan mahtuu n.15 henkilöä/ tapaaminen. Tapaaminen alkaa lyhyellä alustuksella päivän teemaan ja lopuksi syvennytään aiheeseen itse käsillä tehden eri tekniikoin.

Helsingin kaupunginmuseon uusi Pullopostia Kurvista –näyttely sukeltaa yhteiskunnan laitamille. Se antaa äänen kodittomille ja alkoholisoituneille yömajojen ja hoitokotien miehille ja naisille, prostituoiduille, viinatrokareille, tuurijuopoille ja pikkurikollisille. Näyttely perustuu helsinkiläisen Johan Knut Harjun muistikirjojen teksteihin ja piirroksiin.

Kokoonnumme neljännen kerroksen näyttelytilassa hissin vieressä. Iltapäivätreffien alustuksena tutustumme näyttelyyn Pullopostia Kurvista.

Sen jälkeen mietimme, miten omaa muistikirjatekstiä voisi lähteä kuvittamaan. Kirjoitamme ja piirrämme oman Helsinki-muiston tuokiokuvaksi sarjakuvan keinoin Falkmanin siivessä.

Sulje